دکتر افشین محمدی با بیان اینکه اهداکننده حداقل سه تا چهار ماه دیگر نمی‌تواند خون اهدا کند، ادامه داد: طی این چند سال فرهنگسازی لازم را انجام دادیم و با افرادی که می‌دیدیم طی ۱۰ سال گذشته در این ایام به نسبت بقیه سال بیشتر خون می‌دادند، تماس گرفتیم و آن‌ها را قانع می‌کردیم که اهدای خون را به سایر روز‌های ماه محرم موکول کنند و خیلی‌ها هم می‌پذیرفتند.
کد خبر: ۸۹۰۴۲۷
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۴ 22 August 2020
مدیرکل انتقال خون استان همدان اعلام کرد: بیشتر خون‌های اهدایی در روز تاسوعا و عاشورا مصرف نمی‌شود و مردم می‌توانند نذر اهدای خون را از ابتدای محرم تا اربعین انجام دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدی بیان کرد: همه ساله سیاست ما در سازمان انتقال خون این بوده که نگذاریم مردم در روز‌های تاسوعا و عاشورا خون بدهند و هجوم زیاد جمعیت اهداکننده را در این دو روز داشته باشیم چراکه بیشتر آن خون‌ها مصرف نمی‌شود و اهداکننده را هم از دست می‌دهیم.

وی با بیان اینکه اهداکننده حداقل سه تا چهار ماه دیگر نمی‌تواند خون اهدا کند، ادامه داد: طی این چند سال فرهنگسازی لازم را انجام دادیم و با افرادی که می‌دیدیم طی ۱۰ سال گذشته در این ایام به نسبت بقیه سال بیشتر خون می‌دادند، تماس گرفتیم و آن‌ها را قانع می‌کردیم که اهدای خون را به سایر روز‌های ماه محرم موکول کنند و خیلی‌ها هم می‌پذیرفتند.

محمدی با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته افزون بر ۱۴۰۰ نفر در این دو روز خون اهدا می‌کردند، توضیح داد: طی دو تا سه سال گذشته این عدد به ۲۰ درصد آن افراد کاهش یافته، اما این تعداد باز هم به نسبت زیاد است بنابراین از الان طی پیامک‌هایی به اهداکنندگان اعلام می‌کنیم اگر نذر خون دارید از اول محرم تا اربعین فرصت خوبی است تا اهدای خون داشته باشید.

وی در رابطه با اداراتی که در این ایام برنامه اهدای خون دارند، بیان کرد: به ادارات و مراکزی که با ما تماس می‌گیرند هم می‌گوییم سعی در تقسیم بندی افراد داشته باشید و به جای اینکه یک اداره ۵۰ نفر را در یک روز بفرستد این تعداد طی پنج روز به غیر از روز‌های تاسوعا و عاشورا برای اهدای خون معرفی شوند.

مدیرکل انتقال خون استان همدان با بیان اینکه مردم می‌توانند در سایت سازمان انتقال خون به صورت اینترنتی برای اهدای خون ثبت نام کرده و نوبت دریافت کنند، تبیین کرد: هدف ما این است که در این دو روز تجمع نداشته باشیم چراکه هم خطر انتقال آلودگی کروناویروس وجود داد و هم اینکه ذخایر در آن دو روز خیلی بالا نرود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما خون را از افراد می‌گیریم و از آن فرآورده‌هایی مانند پلاسما، پلاکت و گلبول قرمز فشرده جدا می‌کنیم، اما برخی اوقات به اهداکنندگان می‌گوییم فقط پلاکت اهدا کنند چراکه نیاز به پلاکت داریم و این کار به روش آفرزیس انجام می‌شود.

محمدی ادامه داد: در این روش به جای اینکه فرد یک واحد خون اهدا کند و از آن یک واحد پلاکت جدا شود فقط شش واحد پلاکت دریافت می‌کند و دیگر هیچ کدام از اجزای خون دریافت نمی‌شود؛ این روش کاملاً علمی است و برای اهداکننده هیچ ضرری ندارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار