کوک سازهای موسیقی سنتی برای هفدهمین جشنواره فجر همدان
کد خبر: ۲۵۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۷ 03 February 2015

سازهای موسیقی سنتی برای هفدهمین جشنواره فجر استان همدان کوک شد.

به گزارش فارس، بدون تردید یکی از بزرگترین و در عین حال مهمترین برنامه حوزه موسیقی استان همدان برگزاری مستمر جشنواره موسیقی سنتی فجر بوده که هر ساله و در روزهای به یادماندنی سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در استان برگزار می‌شود.

این جشنواره در حالی امسال هفدهمین دوره خود را از 19 تا 21 بهمن ماه به میزبانی شهرستان همدان برگزار می‌کند که این خطه طی یکی دو ماه اخیر شاهد برگزاری کنسرت‌های متعددی به خصوص در حوزه موسیقی پاپ بوده است.

پیش‌بینی می‌شود با توجه به تمهیدات مناسب اندیشیده شده و استقبال مطلوبی که از سوی هنرمندان برای شرکت در این جشنواره صورت گرفته، رضایت علاقمندان بی‌شمار موسیقی سنتی نیز برآورده شود.

در همین راستا رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه متقاضیان شرکت در جشنواره موسیقی سنتی فجر امسال نسبت به سال‌های قبل افزایش چشمگیری داشته‌اند، اظهار داشت: در بخش تک‌نوازی این جشنواره تعداد 106 نفر از هنرمندان استان شرکت کرده‌اند که از این تعداد 65 نفر از آنها پس از بازبینی به مرحله نهایی راه یافتند.

داوود ابوترابی با بیان اینکه 44 نفر از آنها از شهر همدان و 21 نفر نیز از سایر شهرستان‌های استان هستند، گفت: در بخش گروه‌نوازی نیز 16 گروه مدارک و نمونه آثار آنها به دبیرخانه جشنواره ارائه شد که بعد از بررسی و بازبینی صورت گرفته 10 گروه برای شرکت در بخش رقابتی جشنواره انتخاب شدند.

وی ادامه داد: از این تعداد نیز پنج گروه مربوط به هنرمندان شهر همدان و بقیه از شهرستان‌های نهاوند (دو گروه)، ملایر، اسدآباد، تویسرکان و بهار هستند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان همدان با اشاره به اینکه هفدهمین جشنواره موسیقی سنتی فجر استان از صبح روز نوزدهم بهمن ماه و با برگزاری آیین افتتاحیه کار خود را آغاز خواهد کرد افزود: اجرای این جشنواره در دو بخش «تکنوازی» و «گروه‌نوازی» و در دو سانس «صبح» و «بعد از ظهر» خواهد بود که طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته صبح‌ها بیشتر «تک نوازی» و بعد از ظهرها نیز بخش «گروه‌نوازی» هنرمندان موسیقی را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: در صبح نخستین روز جشنواره هفدهم هنرمندان برای اجرای تکنوازی سازهای «سنتور»، «تنبک» و «ویلن» و به تعداد 22 نفر به روی سن رفته و بعد از ظهر نیز تکنوازی «کمانچه» به همراه اجرای گروه‌های موسیقی همدانی شامل گروه‌های «رها»، «تمنا»، «پرند»، «آوای فاخته» و گروه «تا راز» را در بخش جنبی این جشنواره خواهیم داشت.

ابوترابی افزود: دومین روز از این جشنواره نیز مختص تک‌نوازی تعداد 25 نفر از هنرمندان در رشته‌های «تار»، «سه تار»، «نی»، «دف» و «اجرای آواز» بوده که برنامه بعد از ظهر نیز مخصوص اجراهای گروه‌های موسیقی سنتی شهرستان‌ها خواهد بود لذا گروه‌های «همراز» از ملایر، «مهر» از نهاوند، «دیبا» از اسدآباد، «شمس» از اسدآباد و «مستان» از نهاوند نیز در بخش جنبی اجرا خواهند داشت.

وی با بیان اینکه امسال کارگاه آموزشی موسیقی نیز برای علاقمندان دایر خواهد بود گفت: در روز پایانی این جشنواره علاوه بر این کارگاه آموزشی، اجراهای تک نوازی «تنبور» برنامه‌ریزی شده و در نهایت نیز عصر روز 21 بهمن ماه نیز مراسم اختتامیه این جشنواره در سالن مجتمع فرهنگی هنری بوعلی سینا برگزار می‌شود و از برگزیدگان نهایی تجلیل به عمل خواهد آمد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار