فرماندار مرودشت گفت: باید گیاهان کم‌آب‌بر و متناسب با اقلیم این منطقه معرفی و جایگزین شود، چراکه با شعاردرمانی مشکل کم‌آبی و بحران آب برطرف نمی‌شود.
کد خبر: ۲۰۶۵۴۰
تاریخ انتشار: ۱۶ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۸:۳۸ 04 April 2016
تابناک فارس به نقل از فارس: ماشاءالله حیدرزاده عصر امروز در نشست کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی که با حضور اعضا و در جهاد کشاورزی این شهرستان تشکیل شد، نقش کشاورزان را در تولید و رشد اقتصاد ملی مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: بخش کشاورزی به‌عنوان کهن‌ترین فعالیت تولیدی سهم مهمی در تولید ناخالص داخلی کشور و تأمین سبد غذایی خانوارها دارد.

فرماندار مرودشت خواستار توسعه تصفیه‌خانه فاضلاب شهر مرودشت و جایگزینی پسماند آب تولیدی آن با آب مصرفی پتروشیمی شد و بیان داشت: در صورت تحقق این مهم علاوه‌بر صرفه‌جویی در مصرف آب می‌توان بخش عظیمی از شهرها و روستاها که با مشکل کم‌آبی روبه‌رو هستند را آبدهی کنیم.

وی خواستار الزام کشاورزان به ایجاد دیوار و کمربند سبز در اطراف زمین‌های کشاورزی از سوی جهاد کشاورزی این شهرستان شد و اضافه کرد: افزایش جمعیت، صنعتی شدن شهرها و از همه مهم‌تر افزایش بی‌رویه خودروها در کشور باعث آلایندگی و پدیده وارونگی هوا شده است.

فرماندار مرودشت یکی از راهکارها برای برون‌رفت از این معضل را افزایش فضاهای سبز و کاشت درختان ثمره‌ای کم‌آب‌بر در اطراف و حاشیه زمین‌های کشاورزی و تلمبه‌خانه‌ها دانست و افزود: عملیاتی شدن این مهم علاوه‌بر تصفیه و پاکی هوا برای کشاورزان صرفه اقتصادی به دنبال دارد.

رئیس کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان مرودشت بابیان اینکه فصل و دوران صحبت و شعار در مورد بحران کم‌آبی به پایان رسیده است، خاطرنشان کرد: سعی بر آن می‌شود همایش‌ها، نشست‌ها و جلساتی در مورد مشکلات و اثرات خشک‌سالی برگزار شود اما به این نکته توجه نشده است که باید به‌صورت جهادی و عملیاتی وارد میدان شد و با اقدام و عمل اساسی راهکار متوازن و باصرفه به کشاورزان و بهره‌برداران ارائه کنیم.

نماینده عالی دولت در مرودشت برترین و راهبردی‌ترین راهکار برای برون‌رفت از معضل کم‌آبی را فرهنگ‌سازی عنوان کرد و بیان داشت: تخریب چاه‌های غیرمجاز و برخورد با متخلفان حفر این‌گونه چاه‌ها و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی، ترویجی ویژه کشاورزان و توجیه آنان در زمینه محاسن کشت‌های جایگزین همانند گونه‌های مختلف درختان ثمره‌ای ازقبیل پسته و زیتون و گیاهان دارویی و زعفران، می‌تواند شهرستان مرودشت را که به لحاظ موقعیت آب‌وهوا و اکولوژی منحصربه‌فرد است را از مشکل و معضل کم‌آبی که سال‌های طولانی گریبان گیر آن شده را نجات دهد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار