عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اوضاع نامناسب اقتصادی شهرداری ها ، ادامه مدیریت پسماند زباله از سوی این نهادها را به عنوان راهکار اساسی برای حل معضل زباله در شهرهای ساحلی غرب مازندران ندانست.
کد خبر: ۱۳۷۷۹۳
تاریخ انتشار: ۰۹ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۳ 30 November 2015

به گزارش تابناک مازندران، شمس اله شریعت نژاد روز دوشنبه درنشست کارگروه مدیریت پسماند زباله شهرهای غرب مازندران در شهرداری تنکابن ، گفت : امروز با گذشت سال ها تجربه نشان داده که شهرداری ها دراین حوزه بنحو مطلوب عمل نکرده اند و ادامه این روند، پیامدی جزخسارت های جبران ناپذیر به محیط زیست وبه مخاطره انداختن سلامت شهروندان به همراه نخواهد داشت.
وی ، افزود : امروزدفن سنتی زباله و نیزسرریز شیرابه های ناشی از آن به داخل رودخانه های منتهی به دریای خزر در واقع یک فاجعه زیست محیطی است.
نماینده مردم شهرستان های تنکابن ، رامسر و عباس آباد در مجلس شورای اسلامی ، گفت که این معضل باید همسو با تحقق شعارسال رهبری فرزانه ، فرهنگ سازی ، آموزش خانواده ها و بهره گیری از امکانات و تجهیزات نوین در این شهرها حل شود.
شریعت ن‍ژاد با اشاره به گردشگرپذیری و ورود چشمگیر مسافران و گردشگران درتمامی فصول بویژه نیمه نخست سال به غرب مازندران ، افزود : متاسفانه دراین فصول دیده شده که حجم انبوهی از زباله درمناطقی از حوزه شهری و روستایی از سوی این گردشگران ریخته می شود که مسئولیت جمع آوری آن دراین مناطق برعهد شهرداری هااست.
عضو شورای اسلامی شهرتنکابن نیز میزان زباله تولیدی روزانه درشهرستان های تنکابن ، رامسر و عباس آباد مقدار400 تن اعلام کرد و گفت : علاوه برآن ، مقدار 60 هزارلیتر نیزشیرابه تولیدی ناشی از دفن سنتی زباله به داخل رودخانه ها سرریز می شود ، که نگران کننده است .
علیرضا فلاحتکار با ابراز نگرانی از وضعیت اسفبار معضل زباله از کم توجهی به موضوع آموزش و فرهنگ سازی درحوزه تفکیک زباله و نیز نبود حمایت های مالی برای ساخت کارخانه کمپوست در جهت رفع همیشگی این معضل دراین مناطق گردشگرپذیرانتقاد کرد.
وی با اشاره به این که از جمعیت دستکم 300 هزار نفری شهرستان های رامسر ، تنکابن و عباس آباد ، حدودی نیمی ازاین جمعیت درروستاها سکونت دارند ، ادامه داد : درصورتی اگر اقدامات لازم برای حل معضل زباله ازسوی متولیان امر صورت می گرفت امروز مسئولان بوی‍ژه مدیران شهری ، بخشداران و دهیاران درگیر این معضل نبودند.
فلاحتکار برای حل این معضل به صورت اساسی خواستار عزم جدی مسئولان سطوح کلان دراین شهرستان ها گردشگرپذیر شد.
شهردارتنکابن نیز با اشاره به این که کارتفکیک زباله ازمبداء به صورت هفتگی درروزهای دوشنبه دراین شهر انجام می گیرد ، گفت : با چنین اقداماتی علاوه برآن که از حجم انبوهی از زباله تولیدی روزانه این شهر کاسته شده بلکه حدود 170 میلیون ریال نیز بابت فروش برخی از زباله های خشک بوی‍ژه کارتن وجه دریافت شده که بنفع شهرداری بوده است.
عقیل عشوری ، میزان اعتبارهزینه شده بابت تفکیک زباله از مبداء دراین شهر را حدود 900 میلیون ریال اعلام کرد و ادامه داد : این اعتبار صرف خرید نایلون جهت تحویل به شهروندان شده است .
وی ، سمپاشی و آهک پاشی پیرامون محل دفن زباله واقع در منطقه پرده سر با هدف پیشگیری از آلودگی های میکروبی را ازدیگر اقدامات حوزه مدیریت پسماند دراین شهر معرفی کرد.
تنکابن ، رامسر و عباس آباد با جمعیتی دستکم 300 هزار نفر جزو شهرستان های غربی مازندران محسوب می شود و این مناطق هرساله بویژه نیمه نخست سال شاهد میلیون ها مسافر و گردشگر داخلی و خارجی است.
هم اکنون به طور میانگین هر روز مقدار 400 تن زباله در این شهرستان های تولید می شود که این مقدار در فصول گردشگری به 2 تا سه برابر افزایش می یابد.
ایرنا

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار