معاون شهردار منطقه چهار کرمانشاه:
معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه گفت: دیوان عدالت اداری دستور تخریب بیمارستان مسیح را صادر کرده بود و شهرداری صرفاً عامل صدور پروانه بود.
کد خبر: ۱۱۶۸۴۵۲
تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴ 25 May 2024

به گزارش خبرنگار تابناک کرمانشاه، سیروس رضایی ظهر امروز شنبه (پنجم خرداد ماه) در نشست خبری با خبرنگاران، اظهار کرد: شهرداری براساس حکم قطعی دیوان عدالت اداری حکم تخریب را صادر کرده است.

وی با اشاره به قدمت ۹۳ ساله این بیمارستان، افزود: این بیمارستان دومین بیمارستان مفید ایران بوده که به دلیل اختلاف‌نظر بین دکتر آلفرد پطروسیان آواکیان (مالک بیمارستان) با دانشگاه علوم پزشکی سبب می‌شود دکتر آواکیان کرمانشاه و ایران را ترک کرده و به ارمنستان برود.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه تصریح کرد: بنا رها شد، از سوی دیگر میراث فرهنگی نیز آن را این یک اثر ملی نامید که سبب به وجود آمدن اختلاف‌های از سال ۱۳۸۵ شد؛ سپس نامه‌نگاری و مکاتبات شروع شد.

وی به صدور رأی در سال ۱۳۹۰ در پی این اختلافات اشاره و بیان کرد: کار به جایی رسید که رئیس وقت سازمان میراث فرهنگی کشور (بقایی) از طریق دادنامه از مقامش عزل شد.

وی خاطرنشان کرد: نزاع‌های بین مالک و میراث بیشتر شد تا جایی که سال ۱۳۸۸ دوباره اثر را ثبت ملی کردند و مالک مجددا اقدام به شکایت کرد.

رضایی تصریح کرد: در این بین مالک و وکیل مالک مکررا از سال ۱۳۸۸ به شهرداری مراجعه کرده و درخواست بازسازی و ساخت بیمارستان شکیل در شأن مردم کرمانشاه را داشته که براساس استعلاماتی که از میراث فرهنگی گرفته می‌شده اجازه صدور پروانه بازسازی را نمی‌دادند.

وی با اشاره به نقل‌قول‌های از سوی وکیل مالک، گفت: دانشگاه علوم پزشکی در سال ۱۳۸۸ کلا با ساخت بیمارستان به همان شکل قبلی توسط دکتر آلفرد پطروسیان آواکیان مخالفت می‌کند و می‌گویند کرمانشاه اصلا نیازی به بیمارستان ندارد و وی هم بیمارستانی در ارمنستان می‌سازد. 

رضایی ادامه داد: به دنبال آن پسر دکتر مرادیان که خود دکتر و تحصیل کرده خارج از کشور است تقاضای ساخت بیمارستان را داد که دوباره دانشگاه مخالفت می‌کند و وی هم در آمریکا بیمارستانی ساخت.

وی خاطرنشان کرد: تا اینکه مهرماه سال ۱۴۰۲ مالک و وکیل موفق به گرفتن رأی شدند که برای باری دیگر بنا را از ثبت ملی خارج کردند و شهرداری هم محکوم شد.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار بیان کرد: در حکم آمده شهرداری موظف است پروانه برای این بیمارستان صادر کند و در غیر این صورت هیچگونه عذری نیست و در ضمن اشاره شده برای صدور مجوز احتیاجی به استعلام از میراث فرهنگی نیست.

وی عنوان کرد: شهرداری با وجود این رأی هم باز اعتنایی نکرد تا اینکه مالک رأی قطعی را گرفت مبنی بر اینکه رأی قطعی است که با توجه به این رأی با حساسیت به موضوع اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۳ مکلف به صدور پروانه «تخریب» ابنیه دیوارهایی که سبب خطراتی برای همشهریان می‌شود شدیم.

وی گفت: رأی مهرماه سال ۱۴۰۲ به میراث فرهنگی هم ارسال شد، یعنی میراث هم از اینکه بنا از ثبت‌ملی خارج شده، اطلاع داشته است که باید برای نقض این رأی اقداماتی انجام می‌داد که چون رأی قطعی بوده به نظر می‌آید کاری از دست میراث فرهنگی هم برنیامده است.

رضایی در خصوص صدور مجوز تخریب بیمارستان مسیح، تصریح کرد: مالک درخواست بازسازی داشت که با توجه به حساسیت موضوع شهرداری پروانه تخریب و بازسازی را صادر نکرد و تنها پروانه تخریب را صادر کرده است.

وی اضافه کرد: قبل از صدور پروانه شخصا از بنا بازدید میدانی داشتم که واقعا بنا طی سنوات گذشته توسط سودجویان، متکدیان، افراد ماجراجو و کنجکاو، معتادان و حوادث ریز و درشتی تبدیل به یک آواره شده بود و حتی نزدیک به ۴۰ همسایه‌ هم صورتجلسه‌ای را امضا کرده بودند که این بنا مخل آرامش اهالی محله است.

رضایی در رابطه با تغییر کاربری بنا، گفت: این ملک سه هزار و ۹۰۰ متر است که مساحتی از آن مسکونی و مساحتی هم درمانی است که برای ساخت آن شهرداری به اظهارنظر مراجع قضایی توجه خواهد کرد.

معاون شهرسازی شهرداری منطقه چهار کرمانشاه تشریح کرد: برای حفظ بیمارستان مسیح شهرداری و سازمان میراث فرهنگی در یک راستا عمل می‌کردند، آنگونه که شهرداری از سال ۱۳۸۸ تا قبل از حکم قطعی، مجوزی برای تخریب صادر نکرد، اما الان طبق قانون و حکم مراجع قضایی عمل کرده‌ایم.

وی در پایان تاکید کرد: در صورت تهمت بستن به شهرداری کرمانشاه توسط سازمان میراث فرهنگی یا هر یک از نهادها علیه شهرداری بدون ارائه سند و مدرک شهرداری کرمانشاه اسناد و مدارک صحیح را در اختیار مردم قرار خواهد داد.

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار