ملی پوش سابق تیم ملی کشتی آزاد کشورمان به عملکرد تیم ملی کشتی آزاد در المپیک توکیو اشاره کرد و گفت: کادر فنی تیم ملی گول نتایجی را می خورد که در تورنمنت ها و مسابقات بین المللی کسب می کردیم و فکر می کردند المپیک نیز در همان سطح است.
کد خبر: ۹۸۷۱۰۸
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۳ 19 August 2021

به گزارش تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا رضا افضلی بااشاره به انتخاب پژمان درستکار به عنوان سرمربی تیم ملی کشتی آزاد کشورمان، اظهارکرد: این مربی سالها در کنار محسن کاوه حضور داشته و علیرغم جوانی، تجربیات بسیاری خوبی اندوخته است.

وی تاکید کرد: هرچند این اولین تجربه سرمربیگری پژمان درستکار در تیم ملی است، اما باتوجه به اینکه مدتی مربی ام بوده، می دانم که از نظر روانی که یکی از نقاط ضعف کشتی ما محسوب می شود، روی کشتی گیران خوب کار می‌کند.

این ملی پوش سابق تیم ملی کشتی آزاد ایران با بیان اینکه پژمان درستکار می تواند تحولی را در کشتی آزاد ایران بوجود آورد، گفت: البته از آنجایی که تنها دو ماه تا مسابقات جهانی نروژ زمان داریم، نباید انتظار داشت که دراین مدت تغییرات زیادی در تیم برای این مسابقات ایجاد کند.

وی تصریح کرد: با این وجود فکر می کنم شرایط تیم ملی تا زمان مسابقات جهانی نروژ بهتر از مسابقات المپیک توکیو باشد.

افضلی در ادامه گریزی به عملکرد تیم ملی کشتی آزاد کشورمان در رقابت های المپیک توکیو زد و با بیان اینکه سطح مسابقات المپیک با سایر مسابقات فرق می کند، گفت: متاسفانه کادر فنی تیم ملی گول نتایجی را خورد که در تورنمنت ها و مسابقات بین المللی کسب می کردیم. در این مسابقات کشتی گیران ما عملکرد خوبی داشتند و کادر فنی هم فکر می کرد که این عملکرد نشان دهنده سطح بالای آمادگی آنها است، درحالیکه بسیاری از تیم های مطرح  کشتی دنیا، برای چنین مسابقاتی کشتی گیران سطح بالای خود را نمی آورند،  این موضوعی است که سالها آن را در دنیای حرفه ای به تجربه دیده ام.

وی افزود: با اینحال کادر فنی تیم ملی هم خودشان و هم رسانه ها را با این نتایج گول می زدند و سعی می کردند که نتایجی که در تورنمنت ها گرفته می شود را با جوسازی بزرگ نشان دهند، درحالیکه المپیک آوردگاه بسیار بزرگی است که همه کشورهای مطرح کشتی دنیا نفرات اصلی خود را به این مسابقات اعزام می کنند.

دارنده مدال طلای مسابقات آسیایی 2014 ادامه داد: باتوجه به عملکردی که از کادر فنی دیده بودیم، نتیجه المپیک تا حدود زیادی قابل پیش بینی بود و می دانستیم که دراین رقابت ها بیشتر از دو تا سه مدال نمی گیریم.

وی در تشریح عملکرد کشتی گیران اوزان مختلف در آوردگاه المپیک هم گفت: در وزن 57 کیلوگرم رضا اطری هرچند که کشتی گیری بسیار خوب و شایسته است، اما طی سالهای اخیر مدام مشکل اضافه وزن داشته و این مشکل حل نمی شد، بنابراین غلامرضا محمدی باید برای این  وزن فکری می کرد که این‌کار را نکرد و نتیجه آن را هم در المپیک دیدیم.

ملی پوش سابق کشتی آزاد ایران اضافه کرد: وزن 60 کیلوگرم یکی از سخت ترین وزن های دنیاست که قهرمانان بزرگی در آن حضو ر دارند، بنابراین مشخص بود که در این وزن حرف زیادی برای گفتن  نداریم و نتیجه ای از آن در المپیک نمی گیریم.

وی با بیان اینکه در وزن 74 کیلوگرم نیز اسطوره هایی در کشتی دنیا حضور دارند، گفت: مصطفی حسین خانی در این وزن با همه دشواری هایش نشان داد که خوب کشتی می گیرد، اما او یک کشتی گیر در سطح ملی است و نه بین المللی.

افضلی ادامه داد: اگر هرسال مسابقات انتخابی داخلی برای تیم ملی بگذارند، مصطفی حسین خانی باز به عنوان  نفر اول انتخاب می شود و همیشه هم حرف برای گفتن دارد، اما در رقابت های خارجی نشان داده که عملکرد خوبی ندارد و در هفت تا هشت مسابقه برون مرزی که حضور داشت، نشان داد که اعتماد به‌نفس لازم را در میادین برون مرزی ندارد که با خوب های کشتی دنیا مبارزه کند.

وی درباره عملکرد حسن یزدانی در وزن 86 کیلو گرم نیز گفت: حسن یزدانی در المپیک یکی از بهترین کشتی های خودش را برابر تیلور گرفت. او تاکنون سه بار به این کشتی گیر آمریکایی باخته و حریفش در هر کشتی نشان داده که در پیچ و خم های کشتی از حسن یزدانی بهتر عمل می کند و قدرت بدنی بالایی دارد و نفس کم نمی آورد. با این وجود حسن یزدانی در مسابقه آخر برابر این کشتی گیر بسیار خوب ظاهر شد و اگر 15 ثانیه انتهایی را اداره می کرد می توانست پیروز میدان باشد.

ملی پوش سابق تیم ملی کشتی آزاد ایران با بیان اینکه حسن یزدانی برابر تیلور همانند یک کامپیوتر دقیق و حساب شده مبارزه کرد، گفت: اگر در این دوماه هر دو کشتی گیر در شرایط مناسبی پیش بروند و آسیب دیدگی برای هیچکدام اتفاق نیفتد، پیروز مسابقه بعدی در آوردگاه جهانی نروژ حسن یزدانی خواهد بود.

وی در ادامه به تشریح عملکرد محمدحسین محمدیان در وزن 97 در المپیک توکیو پرداخت و گفت: محمد حسین محمدیان از همان دیدار اول به فینال فکر می کرد. آنقدر به او گفته بودند که می تواند همه کشتی ها را ببرد  که حریف هایش را دست کم گرفته بود.

افضلی از امیرحسین زارع در وزن 120 کیلوگرم به عنوان جوانی جسور و آینده دار در کشتی نام برد و گفت: امیرحسین زارع خوب کشتی می گیرد، اما در المپیک در باد کشتی اولش خوابیده بود و  همین باعث شد تا در ادامه نتواند به فینال راه پیدا کند، اما با این وجود توانست مدال هم بگیرد.

وی  در ادامه یکی از ضعف های مهم در کشتی ایران را نبود روانشناس در کنار ملی پوشان دانست و گفت: همیشه این بحث مطرح بوده که باید یک روانشناس را  در کنار ملی پوشان داشته باشیم، اما هیچگاه عملی نشده، درحالی که می بینیم  آمریکایی ها برای حضور در المپیک در کنار هر کشتی گیر خود یک  حریف تمرینی به همراه روانشناس را با تیم ملی اعزام کرده بودند و  نتیجه این آینده نگری هم همان شد که دیدیم.

این ملی پوش سابق کشتی آزاد با تاکید براینکه از همان ابتدا هم پیش بینی می شد که تیم ملی فقط همین  دو مدال یا نهایت سه مدال را در المپیک بگیرد، گفت: در اوزان سبک هیچ امیدی نداشتیم، چون سطح کشتی گیران ما با دنیا اختلاف داشت.

وی درادامه با بیان اینکه برای نتیجه گرفتن در المپیک باید برنامه ریزی زمانبندی شده حداقل شش تا هفت ساله داشت،  عنوان کرد: متاسفانه زمانی که رسول خادم رئیس فدراسیون بود، در هر وزن تیم ملی بویژه برای سبک وزن ها فقط به یک نفر بها می دادند که این مسئله استعدادهای  زیادی را کُشت و اجازه نمی داد که نفرات دیگر خودی نشان دهند و نتیجه آن را هم اکنون می بینیم که آنقدر به برخی از نفرات بها می دادند که هیچ پشتوانه سازی برای آنها نکردند.

افضلی در ادامه بااشاره به اینکه با روی کار آمدن علیرضا دبیر تحولات خوبی در کشتی آغاز شده، گفت: امیدوارم با تغییراتی که در کادر فنی اتفاق افتاده به آنها هم فرصت بدهیم که بتوانند روی تیم کار کنند تا شاهد روزهای خوب دیگری هم برای کشتی باشیم. همانطور که اکنون در تیم ملی جوانان با حضور محسن کاوه این تحولات را می بینیم.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار