مدیر کل شیلات استان کرمانشاه با اشاره به وجود ۴۶۰ واحد پرورش ماهی فعال در استان، گفت: سرانه مصرف ماهی در استان، ۱۰ کیلوگرم است.
کد خبر: ۹۶۷۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۰ 29 May 2021

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از فارس، سیدفرزاد افضلی امروز در جمع اصحاب رسانه در خصوص وضعیت شیلات استان، اظهار داشت: با توجه به منابع آبی مناسب استان جدا از خشکسالی‌های امسال، وجود رودخانه‌های مرزی خروشان، سراب، چشمه‌ها و همچنین سدهای مخزنی غیرشرب شرایط برای توسعه منطقه‌ای در بحث کشاورزی و آبزی‌پروری در راستای تامین امنیت غذایی در سطح ملی فراهم شده است.

وی با اشاره به وجود ۴۶۰ واحد پرورش ماهی در استان، گفت: بخشی مربوط به گونه‌های ماهیان گرمابی و بخشی مربوط به تولید ماهیان سردابی و همچنین سدهای مخزنی غیرشرب به نیابت پرورش ماهی در قفس در راستای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی است.

مدیر کل شیلات استان کرمانشاه، ایجاد تأسیسات زیربنایی برای مجتمع‌های ماهی‌های سردابی و گرمابی را از وظایف مهم اداره شیلات دانست و گفت: قیمت نهاده‌ها در کشور افزایش یافته که به مزرعه‌‌های دارای پروانه، تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می‌شود.

وی میانگین سرانه مصرف ماهی در استان طی سال گذشته را ۱۰ کیلوگرم عنوان کرد و افزود: این میانگین در کشور بیش از ۱۳ کیلوگرم است، البته باید تلاش بیشتری کنیم تا به این میانگین برسیم.

افضلی تصریح کرد: در سال ۹۹ علی‌رغم تمام مشکلات و خشکسالی‌ها در زمینه ماهی‌های سردابی و گرمابی به تولید ۲۳ هزار و ۶۰۵ تن رسیدیم.

وی مجتمع پرورش ماهی(گرمابی) فاز اول شهدای قصرشیرین با ۶۳ مزرعه در ۵۱۳ هکتار را به‌عنوان یکی از پروژه‌های شاخص و فعال شیلات استان معرفی کرد و گفت: طی سال گذشته در قصرشیرین در بحث تولیدات ماهی‌های گرمابی به تولید ۴ هزار ۲۸۰ تن و اشتغالزایی ۴۳۰ نفر دست پیدا کردیم.

افضلی مجتمع پرورش ماهی سردابی ریجاب دالاهو با ۱۷۲ مزرعه در سطحی بالغ بر ۸.۵ هکتار با ۶ هزار و ۳۸۲ تن تولید و اشتغالزایی ۶۴۰ نفر و مجتمع پرورش ماهی سردابی سفید برگ جوانرود را در قالب دیگر پروژه‌های موفق شیلات استان عنوان کرد.

وی پرورش ماهی در قفس را یکی از مسائل بسیار حائز اهمیت در استان‌های غیرساحلی دانست و گفت: این پروژه به عنوان پروژه اقتصاد مقاومتی شناسایی شده که در استان از سال ۹۴ در چهار سد (سد شهدای گمنام سرپل‌ذهاب، سد زاگرس گیلانغرب، سد پیوند بیستون پارس قصرشیرین و سد جامیشان سنقر) آغاز شده و تاکنون به تولید یک‌هزار و ۵۰۰ تنی رسیده‌ایم.

وی در پایان اشاره‌ای به بحث صادرات به کشور عراق داشت و گفت: ذائقه دولت مرکزی بیشتر به مصرف ماهیان گرمابی(آمور، کپور، فیتوفاک و بیکهد) و اقلیم کردستان هم به ماهی سردابی و قزل‌آلا است که ما این تولیدات را داریم، بنابراین شرایط کاملا برای مطالعه و احداث سکوی صادرات آبزیان در نقطه صفر مرزی استان محیا است که از سال ۹۵ در کارگروهای تخصصی این موضوع مطرح و مصوبات لازم نیز اخذ شده است.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار