مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خوزستان گفت: خوزستان ظرفیت‌ها و توانمندی های بسیاری دارد اما با توجه به شرایط سازمان اتکا به نظر می رسد در حوزه کشاورزی می توانیم همکاری داشته باشیم.
کد خبر: ۶۶۷۳۳۹
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۹ 14 October 2018
رضا قیصی پور در جلسه هماهنگی سرمایه گذاری استانداری خوزستان با سازمان اتکا وزارت دفاع که در محل معاونت اقتصادی استانداری برگزار شد، با اشاره به ظرفیت‌های سرمایه گذاری در خوزستان، اظهار داشت: خوزستان 7 بندر با ظرفیت 40 میلیون تن کالا دارد و بندر خرمشهر و بندر امام خمینی(ره) دو بندر مهم خوزستان هستند و بنادر دیگر شهرستان ها از جمله هندیجان، اروند کنار و شادگان و تمام مرز آبی که حدود 300 کیلومتر است نیز فعال هستند.
 
وی با اشاره به این‌که در حوزه صادرات به عراق نزدیک به 1 و 8 دهم میلیارد دلار از مرز شلمچه و چذابه صادرات انجام شده است، افزود: منطقه آزاد اروند از دیگر پتانسیل‌های استان است؛ در حوزه‌های نفت، صنایع پتروشیمی و کشاورزی فرصت‌ها و توانمندی‍‌های بسیاری وجود دارد و تنها در حوزه نفت 86 درصد میادین نفتی در خوزستان است.
 
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خوزستان ادامه داد: در حوزه پتروشیمی 25 میلیون تن ظرفیت تولید استان است و ظرفیت واقعی در حال تولید آن، 18 میلیون تن است.
 
وی افزود: خوزستان در حوزه کشاورزی مقام اول در تولید گندم و کلزا را برخوردار است، علیرغم اینکه از نظر آبی مشکلاتی وجود دارد اما نسبت به بسیاری از استان ها هنوز این امکان وجود دارد که توسعه سرمایه‌گذاری در این حوزه را داشته باشیم.
 
قیصی پور به دارا بودن نیروگاه‌های بزرگ در استان اشاره کرد و با بیان اینکه نزدیک 15 واحد نیروگاهی بزرگ در استان خوزستان وجود دارد، اظهار داشت: مجوزهایی برای توسعه این واحدها اخذ شده و در حال اجرا هستند.
 
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خوزستان گفت: دانشگاه‌ها و 200 هزار دانشجو و منابع انسانی بسیار خوب در استان، کانی های غیر فلزی، کارخانه سیمان، تولید فولاد، رتبه سوم شیلات(پرورش میگو و ماهی) بخش دیگری از ظرفیت های این استان است.
 
وی به حوزه نیشکر پرداخت و با بیان اینکه 90 هزار هکتار تولید در بخش نیشکر، ادامه داد: 50 درصد تولید نیشکر کشور در واحدهای 9 گانه استان تولید می شود و ظرفیت بالا و فرصت های سرمایه گذاری بسیار نیز در این حوزه وجود دارد.
 
قیصی پور افزود: همچنین تفاهم نامه ای با شهرک های کشاورزی منعقد شده که 70 درصد از اعتبارات از استان و 30 درصد مرکز به این ساختار کمک می کند تا شهرک های دامپروری ، شیلاتی و گل خانه ای را توسعه دهیم.
 
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خوزستان با تاکید بر این که درحوزه های پتروشیمی و صنایع تبدیلی پایین دستی، موقعیت سرمایه گذاری داریم، افزود: فرصت های سرمایه گذاری بسیاری در خوزستان وجود دارد، حدودا 200 فرصت سرمایه گذاری مطالعه شده که از اولویت های استان است.
 
وی به موضوع مهم اجرایی شدن مجدد کشت چغندر قند در شمال استان اشاره کرد و با بیان اینکه این کشت متوقف شده بود، اظهار داشت: در این بخش به استان ضرر و زیان وارد شد؛ در حال حاضر 12 هزار هکتار از زمین‌های شمال استان زیر کشت است و تا 60 هزار هکتار پیش بینی شده که نیاز به احداث 10 کارخانه چغندرقند است.
 
قیصی پور ادامه داد: خوشبختانه اقدامات اولیه احداث اولین کارخانه را ستاد اجرایی فرمان امام انجام داده که در این زمینه با توجه به سطح زیر کشت وزارت جهاد کشاورزی و نیاز به تنوع کشت، این وزارتخانه کشت چغندرقند درشمال استان را در الگوی کشت خود قرار داده و ظرفیت را نیز افزایش می دهند و کشاورزان هم راغب شدند که به این سمت حرکت کنند.
 
مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری خوزستان گفت: در شمال و شرق استان، به دنبال این هستیم که طبق نیاز استان، کارخانه های قندی احداث کنیم حتی پیش‌بینی می شود اگر خشکسالی ادامه پیدا کند شاید بخشی از نیشکری ها هم به دلیل این که نیاز آبی چغندرقند کم است، به کشت این محصول روی آورند و حتی به سمت تلفیقی شدن کارخانه های نیشکری و چغدرقند نیز رفته ایم.
 
ضرورت اجرایی کردن تفاهم‌نامه های بر زمین مانده
 
همچنین امید بن عباس در این جلسه خطاب به مسئولان سازمان اتکا به عملیاتی کردن همکاری‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در کنار این تفاهم نامه و فرایندی که برای سرمایه گذاری های مختلف است، به نظرم باید اقدامات عملیاتی و اجرایی هم داشته باشیم تا استانداری خوزستان و سازمان اتکا را در عمل مورد ارزیابی قرار دهد و سازمان اتکا، نحوه اقدامات و پیگیری‌های استانداری خوزستان را خواهد دید.
 
مدیر کل هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به تفاهم‌نامه های اجرا نشده در ادوار گذشته اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه های زیادی در گذشته منعقد شده و عملیات اجرایی آن به نتیجه نرسیده ، به همین دلیل استانداری خوزستان پای کار است تا از همین ابتدا هماهنگی های لازم برای اجرایی شدن این تفاهم نامه قبل از انعقاد رسمی را انجام دهد تا پس از انعقاد آن به سرعت کار افزوده شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار