در شیراز رسم بر این است که مردم پس از باز کردن روزه خود و صرف افطار به منزل یکدیگر رفته و مراسم دید و بازدید را انجام می‌دهند و گاه تا سحر در کنار یکدیگر می‌نشینند و گپ‌وگفت می‌كنند و به خوردن خوراکی‌هایی چون رنگینك، زولبیا و بامیه و انواع تنقلات مشغول می‌‌شوند.
کد خبر: ۶۱۳۴۷۵
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۹ 30 May 2018

تابناک فارس به نقل از شهروند:از رسوم دیگر در بین مردم شیراز این است که پدر و مادر تازه‌عروس موظف هستند افطاری کاملی تهیه کرده و همراه با هدیه‌ای که می‌تواند انگشتر یا گردنبند یا چیزهای دیگری باشد به خانه تازه عروس بفرستند‌. به این افطاری ویژه «روز والون» می‌گویند. برخی از مردم شیراز عادت دارند هنگام باز كردن روزه خود عرق گل‌گاوزبان بنوشند؛ زیرا اعتقاد دارند که طبع روزه سرد است و عرق گل‌گاوزبان سردی آن را از بین می‌برد.
خواندن مناجات با صدای بلند در پشت‌بام‌های منازل و مساجد و کوچه‌ها و گذرها از دیگر رسوم مردم مناطق مختلف فارس است که از نخستین روز ماه مبارک رمضان به صورت خودجوش توسط افراد باسواد در محلات انجام می‌شده تا مردم محله بتوانند در زمان سحر بیدار شوند که هنوز هم این رسم دیرینه در برخی از محله‌های فارس ازجمله شهرستان جهرم و شیراز جاری
است.
در این ماه مردم جنوب فارس نیز در مساجد، خانه‌ها، پارک‌ها و حتی سایه‌سار دیوارها و درختان به‌صورت فردی قرآن می‌خوانند که برخی افراد در این ماه بیش از ٣٠ دور قرآن را ختم می‌کنند. مردم شیراز در روز نخست ماه مبارک رمضان به زیارت امامزادگان واجب التعظیم این شهر ازجمله حضرت احمدبن موسی شاهچراغ(ع)، سیدعلاالدین حسین(ع)،
سیدمیرمحمدبن موسی(ع) و علی‌بن حمزه(ع) می‌روند که برخی از خانواده‌ها نیز نمازهای مغرب و عشا را در این حرم‌ها اقامه و روزه خود را باز می‌کنند.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار