رئیس انجمن علوم خاک ایران:
رئیس انجمن علوم خاک ایران گفت: سالانه 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تغییر وضعیت و تبدیل می شود که تداوم این روند امنیت غذایی را دچار مشکل می‌کند.
کد خبر: ۵۳۴۰۷۹
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۴ 05 December 2017
به گزارش تابناک از قزوین به نقل از خبرگزاری فارس از قزوین، منوچهر گرجی در نشست هم‌اندیشی خاک که با حضور کامبیز بازرگان رئیس مؤسسه تحقیقات خاک و آب کشور، سعید سعادت مدیرکل محیط زیست و سلامت غذای وزارت جهاد کشاورزی، علی‌اکبر متقی‌فرد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، معاونان و مدیران این سازمان، اساتید دانشگاه‌ها و محققان در مجموعه باغستان سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین برگزار شد، اظهار داشت: امنیت غذایی فقط کمیت نیست بلکه باید کیفیت آن هم مورد توجه قرار گیرد همانطور که عدم  توجه به خاک کشور  بحران آب را به دنبال دارد.

وی افزود: توجه به مدیریت خاک، ضمن افزایش کیفیت آن تأثیر قابل توجهی بر افزایش کمی منابع آب و بهره‌وری آن و همچنین ارتقا کیفیت آب دارد بنابراین حفاظت از خاک، ضمن کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمد کشاورزان، موجب افزایش بهره‌وری آب هم می‌شود.

رئیس انجمن علوم خاک ایران با بیان اینکه 99 درصد غذای انسان‌ها در جهان به واسطه خاک تولید می‌شود، گفت: تولید محصولات کشاورزی و تأمین امنیت غذایی، تولید پوشاک، چوب، گیاهان دارویی، تنظیم گازهای هوا و تعادل‌بخشی به آن، دفن پسماندها، تصفیه آلاینده‎ها و فاضلاب، کاربرد عمرانی، صنعتی، داروسازی و تولید انرژی از جمله خدمات و کاربرد خاک در جامعه بوده اما  به تازگی بشر از این منابع خدادادی غافل شده است.

گرجی با اشاره به کمبود آب در کشور اذعان کرد: حدود 80 درصد آب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود که زمینه آن خاک است و اگر مدیریت مناسبی برای خاک اندیشیده نشود، خاک هم دچار چالش می‌شود بنابراین بهبود مشکل آب در کشور  بدون مدیریت خاک امکان‎پذیر نیست.

این مسؤول بر لزوم اهمیت و توجه به خاک به منظور تداوم حیات بشری تأکید و خاطرنشان کرد: با مدیریت‌های خاص، بهینه و حفاظت بر خاک می‌توان از تخریب و آسیب خاک جلوگیری کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار