بر اساس سندی که به تازگی منتشر شده، یکی از اعضای القاعده که متهم به ساخت بمب برای عملیات تروریستی بوده است، به مقامات ارشد نظامی ایالات متحده مستقر در زندان گوانتانامو اظهار کرده که یکی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان سعودی که نام وی مشخص نیست، قبل از وقایع یازده سپتامبر تلاش کرده که وی را برای انجام عملیات های تروریستی و خرابکارانه اجیر کند.
کد خبر: ۲۹۷۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳ 17 September 2016
به گزارش تابناک یزد، بر اساس سندی که به تازگی منتشر شده، یکی از اعضای القاعده که متهم به ساخت بمب برای عملیات تروریستی بوده است، به مقامات ارشد نظامی ایالات متحده مستقر در زندان گوانتانامو اظهار کرده که یکی از اعضای خاندان سلطنتی عربستان سعودی که نام وی مشخص نیست، قبل از وقایع یازده سپتامبر تلاش کرده که وی را برای انجام عملیات های تروریستی و خرابکارانه اجیر کند.

بر اساس اظهارات قاسم عبدالله الشربی یکی از مقامات مذهبی رده بالای عربستان سعودی قبل از متقاعد کردن وی برای ورود به خاک آمریکا و فراگیری برخی آموزشها از جمله هدایت هواپیما برای انجام عملیات تروریستی، در پشت خط تلفن مشغول مکالمه با یکی از خاندان سلطنتی عربستان بوده و وی را با عنوان «عالیجناب» مورد خطاب قرار داده است.

این اظهارات افشاگرانه در حالی است که گزارشهای مقامات آمریکایی هرگونه دخالت سازمان یافته عربستان سعودی در وقایع یازده سپتامبر و همچنین دخالت مقامات ارشد سعودی در این وقایع به شکل جداگانه را رد کرده است. مقامات سعودی نیز بارها موضوع دخالت در 11 سپتامبر را انکار و رد کرده اند.

تازه ترین افشاگری در مورد نقش خاندان پادشاهی سعودی در وقایع 11 سپتامبر

بر اساس سند تازه منتشر شده، در اوایل سال 2001 و در زمانی که الشربی به تازگی از تحصیل در کالجی در آریزونا به عربستان بازگشته بود، در موسسه ای به نام Phoenix آموزش های خلبانی را به همراه دو تن دیگر آغاز میکند. این دو شخص دیگر همان کسانی هستند که در روز 11 سپتامبر با ربودن هواپیماها، آنها را به برج های دوقلوی تجارت جهانی کوبیدند.

این گفته ها بخشی از گفتگوی الشربی با هیئت منصفه بازرسی زندان گوانتانامو است که در خصوص امکان آزادی زندانیان اسیر در این زندان، تحقیق و تفحص میکرده است. پنتاگون روز پنج شنبه هفته گذشته بخشی از این اسناد را با سیاه کردن و قلم گرفتن مواردی از آن منتشر کرده است.

البته این اسناد بسیار مبهم و فاقد جزئیات است و برای مثال مشخص نیست، مقام مذهبی که الشربی از وی سخن گفته آیا ارتباط نزدیکی با هر یک از افراد خاندان سلطنتی عربستان داشته یا خیر؟ و همچنین هیچ اشاره ای نشده است که مقام سعودی پشت خط تلفن دقیقا چه کسی است و بر این اساس لفظ «عالیجناب» در مورد صدها تن از افراد این خاندان قابل استفاده است. همچنین الشربی اشاره ای به ملاقات با این شخص نکرده است.

همچنین در این اسناد حال الشربی در هنگام مکالمات تقریبا وخیم گزارش شده و اشاره شده است که وی به تازگی از بیمارستان مربوط به اسرای گوانتانامو منتقل شده و دچار تهوع و بی حالی است و از یک دستگاه برای کمک به تنفس خود بهره میگیرد. اما با این حال اظهارات وی به عنوان سر نخی مبهم در مورد احتمال دخالت مستقیم عربستان سعودی در وقایع یازده سپتامبر دسته بندی شده است.

در همین حال سفارت عربستان سعودی در واشنگتن از هرگونه اظهار نظر در مورد این سند و اظهارات الشربی ممانعت کرده است. پیش از این مقامات دیپلماتیک عربستان با اشاره به گزارشهای کمیسیون ویژه 11 سپتامبر، اف بی آی و سایر نهادها هرگونه دخالت این کشور در این وقایع را انکار کرده بودند.

اما با این همه هیچ کدام از این اقدامات نتوانسته است مانع از تحقیقات بیشتری در مورد دخالت عربستان در 11 سپتامبر شود و اخیرا کنگره آمریکا نیز طرحی را به تصویب رسانده که به خانواده قربانیان این حادثه اجازه میدهد تا هرکدام از افراد خاندان سلطنتی سعودی را برای دخالت در این وقایع مورد پیگرد قرار دهند.

الشربی اظهار کرده است که مقام مذهبی سعودی با تلفن مشغول بحث با شخصی بوده که به نظر وی یک مقام سلطنتی بوده است و در مورد صلاحیت وی برای بازگشت به آمریکا برای انجام عملیات به گفته وی جهادی سخن میگفته اند. وی مگوید که این مقام مذهبی گفته است: بله به خاطر دارم عالیجناب، حتما عالیجناب.

«ایوان کولمن» مشاور ارشد مسائل تروریسم که تحقیقات مفصلی بر روی 28 صفحه سند سری اخیرا منتشر شده در مورد وقایع یازده سپتامبر انجام داده، به اسوشیتدپرس اظهار کرده است: شواهد متقنی وجود دارد – از جمله اظهارات زندانیان گوانتانامو - که خاندان سلطنتی عربستان سعودی کمک های مالی و سیاسی فراوانی به موسسات خیریه مربوط به القاعده دارند.

وی میگوید: این خاندان بسیار گسترده و وسیع است و بر کسی پوشیده نیست که برخی از افراد آن در حمایت از موسسات و خیریه های اسلامی شهرت دارند. هیچ عجیب نیست که الشربی با یکی از افراد این خاندان مواجه شده باشد که قرابت و نزدیکی خاصی با القاعده و اسامه بن لادن داشته است.

تازه ترین افشاگری در مورد نقش خاندان پادشاهی سعودی در وقایع 11 سپتامبر

همچنین «مکس آبرامز» استاد دانشگاه Northeastern University که بر روی تروریسم مطالعه میکند نیز رک گویی الشربی در این مورد و همچنین بازگویی شرایط سلامت وی را نشانه هایی مهم در مورد صحت و اعتبار اظهارات وی میداند.

بر اساس اظهارات هیئت منصفه بازرسی زندان گوانتانامو الشربی در فاصله سال 1999 تا 2000 به دانشگاه Embry-Riddle Aeronautical University در آریزونا پیوسته بوده است و وی در اظهارات خود بیان کرده که با آمریکایی های زیادی دیدار داشته از جمله یکی از افسران پلیس در Phoenix. وقتی به مقام مذهبی مذکور میگوید که آموزشهای خلبانی را در این دانشگاه دیده و بهتر از دیگران میتواند هواپیما را هدایت کند، وی را به عنوان گزینه ای خوب برای بازگشت به آمریکا برای عملیات انتخاب میکند و در مورد جزئیات وارد بحث میشوند.

به گزارش «تابناک» بر اساس گزارش هیئت منصفه وی در سال 2001 به افغانستان رفته و در آنجا همراه با القاعده آموزش دیده و بعد از آن به پاکستان رفته تا در آنجا به آموزش و یادگیری ساخت بمب های کنترل از راه دور بپردازد. در نهایت وی در پاکستان در خانه ای به همراه ابو زبیده که یکی از دلالان القاعده بوده است توسط نیروهای آمریکایی دستگیر میشود.

بر اساس سندی که به نام فایل شماره 17 شناخته میشود، در هنگام دستگیری وی اسنادی به همراه داشته است که از جمله آنها یک پاکت نامه مربوط به سفارت عربستان حاوی گواهی های خلبانی الشربی بوده است. الشربی جزو 61 نفری است که هنوز در زندان گوانتانامو در بند هستند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار