معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: بنا بر دعوت مردم میناب و دعوت تشکل‌ها آمدم تا بگویم دولت یازدهم و شخص رئیس‌جمهور برای صدای مردم و محیط‌زیست ارزش قائل است و روندهای غلط گذشته که می‌دانیم غلط بوده باید بازنگری شود
کد خبر: ۲۵۸۶۵۲
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۹ 11 July 2016
به گزارش تابناک هرمزگان، معصومه ابتکار ظهر امروز در نشست با مسئولین و فعالان زیست محیطی شهرستان میناب در سالن سازمان فنی و حرفه ای، افزود: دولت برای شنیدن صدای مردم آمادگی دارد و مردم حق دارند نسبت به مشکلات و دغدغه هایشان صحبت کنند.
 
وی اظهار کرد: دولت تدبیر و امید کار را در شرایط بسیار دشواری تحویل گرفته و بسیاری از سختی ها میراث گذشته است و بخشی از آن باقی مانده از جمله محیط زیست که دولت یازدهم و به ویژه شخص رئیس جمهور توجه اش به مسائل زیست محیطی باعث شده تا با کمک و پشتوانه مردم گام های موثری برداریم.
 
ابتکار تصریح کرد: توانسته ایم در این راه به راه حل هایی دست یابیم که به صورت علمی، واقع بینانه و اصولی پیاده سازی شود.
 
وی بیان کرد: برای اینکه برای موضوع راهکار پیدا کنیم باید علت ها را شناسایی کرد و سپس به دنبال برطرف کردن آن باشیم؛ متأسفانه بر اثر مداخلات بشر در کره زمین، قدر نعمت های خدادای را درست ندانسته ایم و انسان ها تجاوزات به کره زمین را از حد گذرانده اند.
 
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه در بحث تغییر اقلیم به دلیل استفاده بیش از حد سوخت های فسیلی زمین به سمت گرم شدن پیش می رود، خاطرنشان کرد: طوفان ها، سیلاب ها و خشکسالی ها پی در پی در خاورمیانه و شمال آفریقا، طوفان های گرد و غبار و تغییر اقلیمی که الگوی بارندگی و الگوی دما را تغییر می دهد، از مهمترین پیامدهای این موضوع است.
 
ابتکار با اشاره به اینکه افزایش دما باعث شد تا رهبران سیاسی جهان توافق نامه ای را در پاریس امضا کنند تا دما هوا تا دو درجه افزایش نیابد، اضافه کرد: در حال حاضر کشور ایران یک و نیم درجه افزایش دما متوسط را تجربه می کند و این موضوع روی کشاورزی، منابع آب و کیفیت خاک تأثیر می گذارد.
 
وی با اشاره به اینکه باید جلوی تولید گازهای گلخانه ای گرفته شود، اضافه کرد" با وجود تمامی مشکلات اقتصادی و تحریم ها، دولت یازدهم متقبل شده در این زمینه، 4 درصد کاهش بی شرط و 8درصد کاهش مشروط بر رفع تحریم ها و آزاد بودن فضای تجاری و انتقال تکنولوژی را انجام دهد.
 
ابتکار با اشاره به اینکه براساستوافق پاریس کشورها باید برابر تغییر اقلیم مقاومت کنند، تصریح کرد: بحث اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر روی آن تأکید دارند، یک محور اساسی اش، مسئولیت در خصوص تغییر اقلیم و بحث منابع آبی کشور است که باید کشورمان را در این راه تجهیز کنیم تا برابر پدیده تغییر اقلیم بتوانیم نقش موثری داشته باشیم.
 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه کشورمان در کمربند خشکسالی قرار دارد و هر روز افزایش دما و کاهش بارندگی را تحمل می کند، ادامه داد: مدیریت صحیح منابع آب باید بازنگری شود که خوشبختانه در دولت یازدهم سیاست های مدیریت منابع آّب به ویژه سد سازی و نحوه بهره برداری از سدها بازنگری جدی شد.
 
وی اضافه کرد: با ایجاد ساز و کارهایی قانونی در زمینه ارزیابی زیست محیطی تا الأن احداث 15 سد جدید کشور را متوقف کرده و بهره برداری و آب گیری برخی سدها با موافقت وزارت نیرو که کاراریی و اثربخشی لازم ندارند مانند دریاچه ارومیه نیز متوقف شده است.
 
ابتکار با بیان اینکه در خصوص دشت میناب و استان هرمزگان باید این اتفاق بیفتد و این بازنگری نتایج موثری به همراه خواهد داشت، افزود: این اقدام و بازنگری باید با مطالعات کافی انجام شود که خوشبختانه هم دانشگاهیان و هم وزارت نیرو این کار را انجام داده اند.
 
وی با تأکید بر اهمیت موضوع انتقال آب، خاطرنشان کرد: این موضوع از جنبه محیط‌زیست ابعاد پیچیده‌ای دارد که مربوط به گذشته بوده و دولت یازدهم به‌گونه‌ای وارث اتفاقات گذشته است و امروز نمی‌توانیم سریعاً به رفع آن اقدام کنیم اما می‌توان با برنامه‌ریزی و نگاه اصولی این رویه را تغییر داد.
 
ابتکار ادامه داد: باید انتقال آب رودخانه میناب در حد ضرورت باشد و از منابع آب فعلی درست استفاده کنیم و با استفاده از راه‌حل‌هایی چه در کوتاه‌مدت و بلندمدت به دنبال بهبود منابع آب این منطقه باشیم.
 
معاون رئیس‌جمهور اضافه کرد: در کوتاه‌مدت استفاده از آب‌شیرین‌کن و در بلندمدت طرح‌های وسیعی مانند تغذیه سفره‌ها و تقویت آبخیزداری که خوشبختانه در حال حاضر شروع‌شده، می‌تواند گره‌گشای این معضل باشد.
 
ابتکار با اشاره به اینکه نمایندگان وزارت نیرو،کشاورزی و سازمان زمین‌شناسی برای بررسی ابعاد مشکلات دشت میناب و انتقال فرا بخشی این موضوع برای دستگاه‌های مربوطه در این شهرستان حضور یافته‌اند، افزود: امیدوارم برنامه‌ای جامع برای این منطقه طراحی و ارائه شود تا شاهد مدیریت منابع آب و احیای دشت میناب باشیم و به این روند نگران‌کننده به‌حق مردم پایان دهیم.
 
وی بابیان اینکه آن چیزی که باید در دستور کار قرار گیرد، اصلاح الگوی مصرف در کشاورزی است، اظهار کرد: استفاده از پساب‌ها برای تغذیه سفره‌ها و مصرف بهینه باید جدی گرفته شود و دولت یازدهم در این بخش اقدامات زیادی انجام داده اما تنها راه تحقق آن حمایت و مشارکت مردم است.
 
ابتکار بابیان اینکه کاری که انجام می‌دهم این برنامه را به شورای عالی آب برده و با حمایت معاون اول رئیس‌جمهور طرح احیای دشت میناب را مصوب می‌کنیم، اضافه کرد: این مصوبه باید فرا بخشی بوده و مسئولیت تمامی دستگاه براستاس برنامه زمان‌بندی، بودجه و شاخص گذاری‌های معرف حرکت مشخص تا حل این معضل تسریع و گام نخستی برای حل مشکلات در کوتاه‌مدت باشد هرچند در بلندمدت باید برای حفظ دشت‌ها و سفره‌های آب زیرزمینی است، نیز تلاش‌های مؤثرتری صورت بگیرد.
 
وی اظهار کرد: مردم باید مطالباتشان را در قالب مطالبات مدنی و فعالیت‌های علمی، کارشناسی و تخصصی مطرح کنند و نباید از مطالباتشان دست بکشند زیرا تمامی کارها با مشارکت مردم و پیگیری‌هایشان قابل انجام است که در این راه حمایت دولت را می‌طلبد.
 
ابتکار با اشاره به اینکه همدلی مردم و امید را نباید از دست داد، خاطرنشان کرد: این شرایط سخت و دشواری‌هایی برای کشاورزان و معضلاتی برای مردم و فشارهای اقتصادی بسیار سختی بر دوش تمامی اقشار جامعه وارد کرده است اما نباید امید را از دست داد و به تلاش خود ادامه می‌دهیم و با توکل بر خداوند در دولت این همت برای حل این معضل و ارائه راهکارهای علمی و منطقی وجود دارد.
 
وی در پایان گفت: بنا بر دعوت مردم میناب و دعوت تشکل‌ها آمدم تا بگویم دولت یازدهم و شخص رئیس‌جمهور برای صدای مردم و محیط‌زیست ارزش قائل است و روندهای غلط گذشته که می‌دانیم غلط بوده باید بازنگری شود و دولت یازدهم مصمم برای تغییر آن است که خوشبختانه در کنار مردم و مجلس دهم که با درایت و نگاه بلند در بحث توسعه پایدار، توانسته یار و یاور دولت باشد، از این مشکلات در عرصه محیط‌زیست کاسته و برای اصلاح منابع آب راهکار پیدا کنیم.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار