کد خبر: ۲۰۸۰۳۰
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۰ 07 April 2016

به گزارش تابناک یزد،اختلاف میان بخش معدن و سازمان حفاظت محیط‌زیست بارها منجر به توقف فعالیت‌های معدنی شده یا در مقابل توانسته، آسیب‌های جدی به محیط‌زیست وارد کند. در واقع این دو بخش بارها در مقابل یکدیگر قرار گرفته و هر دو سعی بر آن داشته‌اند تا فعالیت‌های بخش دیگر را زیر سوال ببرند.


این بار بهره‌برداری از آنومالی "دی ۱۹" توسط چادرملو و سنگ‌ آهن مرکزی در استان يزد با مخالفت‌های محیط‌زیست روبرو شده و این مخالفت‌ها توانسته، بهره‌برداری از این محدوده معدني را از سال ۸۴ تا به امروز به تعویق بیندازد؛ معضلی که قرار بود تا پایان سال 94 حل و فصل شود، ولی نشد.

محیط زیست می‌‌گوید بخشی از آنومالی "دی ۱۹" در محدوده حیات وحش قراردارد و امکان بهره‌برداری از این معدن سنگ آهن نیست، از طرفی سنگ‌آهنی‌ها خود را متعهد می‌دانند تا شرایط زیست اندک جانداران وحشی این منطقه را فراهم سازند و به ازای محدوده تحت بهره‌برداری معدن، حریم زیستگاه جانداران این منطقه را گسترش داده و تحت حفاظت قرار دهند، اما تاکنون این اختلاف حل و فصل نشده است.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) – منطقه يزد، "محمود نوریان" مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، درباره بهره‌برداری از آنومالی "دی ۱۹"، مي‌گويد: بهره‌برداری از اين آنومالی، در حال ‌حاضر نیازمند مجوز محیط‌زیست است و در واقع ما با درک دغدغه‌های سازمان محیط زیست و تلاش برای رفع آنها، در حال انجام اقدامات لازم برای اخذ این مجوز هستیم.

وی با اشاره به این که آنومالی دی 19 در مجاورت تاسیسات عظیم مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو قرار دارد، اظهار مي‌كند: در حال ‌حاضر سه هزار نفر به صورت مستقیم در چادرملو مشغول به کار هستند و بی‌شک دو برابر این تعداد اشتغال غیرمستقیم چادرملو است، اما در صورت عدم موافقت سازمان حفاظت محیط‌زیست با فعالیت در این منطقه و با توجه به رو به پایان بودن ذخیره چادرملو، این معدن تعطیل شده و تعداد زیادی بیکار خواهند شد.

"سید محمد ابریشمی" مدیر مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو نیز در اين خصوص می‌گوید: همان طور که با آغاز بهره‌برداری از معدن چادرملو در دل کویر مرکزی و در فاصله 180 کیلومتری یزد، اقدام به ایجاد بیش از 80 هکتار فضای سبز كرديم و نه تنها حیات وحش منطقه را برهم نزدیم، بلکه امکان امنیت بیشتر فراهم کردیم، اکنون نیز در صورت موافقت سازمان محیط زیست، متعهد به ایجاد محیطی مناسب، منطبق با اکولوژی زیستی منطقه می‌شویم .

وی عنوان مي‌كند: پنج سال دیگر از عمر معدن چادرملو باقی مانده است و به همین دلیل از سال ۱۳۸۴ از مسئولان کشور، بارها درخواست کرده‌ایم تا مجوز برای فعالیت در "دی ۱۹" صادر شود و این در حالی ‌است که با وجود تامین منابع مالی، بهره‌برداری از اين آنومالي حداقل چهار سال زمان نیاز دارد.

ابريشمي افزود: در صورت ارائه نشدن مجوز از سوی محیط‌زیست برای آنومالی "دی ۱۹"، اشتغال تعداد بسیاری از کارگرانی که در حال حاضر در معدن چادرملو و کارخانجات تولید کنسانتره مشغول به ‌کار هستند، به خطر می‌افتد و در عین حال فعالیت یک معدن در منطقه محروم؛ آبادانی، توسعه و رفاه و امنیت را به همراه دارد
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
یزدی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۹
چرا شعار می دهید ؟ همان بهتر که تعطیل شود فعالیت این معدن به محیط زیست بهاباد و بافت وخرانق صدمه می زند ولی سود و منافع ان به جیب مردم اردکان می رود و تمام سود حاصل از این معدن به اردکان اختصاص می باید اصلا چرا باید در تقسیمات استانی این گونه رفتار شود؟
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار