زیر پوست نمایشگاه فجر مهارتی بانوی معلول جسمی حرکتی حضور داشت که با اندیشه‌های سبز سرنوشت را از سرنوشت.
کد خبر: ۱۷۸۴۰۴
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۶ 09 February 2016

به گزارش تابناک مازندان، نمایشگاه فجر مهارتی با همکاری اداره‌کل فنی و حرفه‌ای مازندران در ایام دهه فجر باب آشنایی را با کارآفرینانی باز کرد که قابل تأمل بودند، برخی روی دو پا راه می‌رفتند با جسمی سالم دستاورد و مهارت خود را معرفی می‌کردند و اما برخی دیگر عصا زیر بغل داشتند و یا ولیچرنشین بودند.

همان بانویی که سرانگشتشانش یارای نگهداری گوشی تلفن همراه نبود، اما دلگویه‌هایش را برای دوستان پیامک می‌کرد از توانایی ذهنش سخن می‌گفت و خدا را همراه خود در تمام لحظات زندگیش می‌دانست.


* ولیچرنشینی که کارآفرین شد

در این گزارش سخن از سختی کار نیست، محدودیت نیست، معلولیت نیست همه حواس‌ها به اندیشه سبز آشفته‌ای معطوف شد که اصلاً آشفته نبود.

مریم آشفته جسم معلولش را در ویلچر محدود نکرد، تابلوی نقاشی با رنگ روغن خلق کرد، گلدانی که با مروارید بافته شده بود و کوبلن‌دوزی که با دستان کم‌توانش نخ و سوزن را از روزنه‌های ریز رد می‌کرد.

40 سال معلولیت جسمی و حرکتی در دو چرخ و یک صندلی خلاصه نشد، صندلی چرخ‌داری که مادر و پدر و چهار برادر دلسوز آن را هدایت می‌کردند تمام گل‌های دوخته‌شده رنگارنگ و هنرهای دستی و تجسمی از اندیشه نابی بود که به گفته مریم، معلولیت میانبری برای رسیدن به خواسته‌هایم شد.

این بانوی کارآفرین از ترس سخن نگفت او به دنیا آمدنش را نعمتی دانست تا مشکلاتش را حل کند نه اینکه درون مشکلات حل شود.


* اندیشه سبز در پس معلولیت

وی که با تمام توان فکری قوای جسمی‌اش را تقویت می‌کرد از اندیشه سبزی سخن گفت که در پس معلولیت جسمی و حرکتی متجلی شد همان تفکری که جسمش را در ویلچر حبس نکرد و  زندانی ترحم اطرافیان نشد.

آشفته از لحظه‌های حضور خود در نمایشگاه‌های صنایع دستی سخن می‌گفت همان ساعاتی که باید در نگاه همگان قرار می‌گرفت تلنگری که سبب عرض اندامش در کنار همتایان زن با جسمی سالم می‌شد.

غرفه‌ای که به او و توانمندی‌های ذهن و سرانگشتان متبحرش اختصاص داده شد همانایی که مریم با تمسک به خالقش خلق می‌کرد و برای بازدیدکنندگان قابل تحسین بود.

* از نهضت سوادآموزی تا کارشناسی ارشد روانشناسی

بانوی کارآفرین مازندرانی دست بر پنجه خیال در جست‌وجوی حقیقت خود خدایش را کشف کرد؛ همان جسم پرتوانی که از سال 66 در سن 12 سالگی درس خواندن را از نهضت سوادآموزی شروع کرد بعد از دوران تحصیلی پایه، وارد دانشگاه شد و مدرک لیسانس را در رشته حسابداری گرفت و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روانشناسی عمومی در دانشگاه آزاد نکا ادامه تحصیل می‌دهد.

آشفته، سنگ‌تراشی و هویت دادن به جسمی بی‌جان، تکه‌دوزی، بافت و دوخت رومیزی و کارهای هنری را پرکننده اوقات فراغت خود در هنگام تحصیل می‌داند و  سال 91 را سالی برای معرفی هنرهایش در عرصه نمایشگاهی دانست.


* صدور مجوز تأسیس آموزشگاه صنایع دستی

این بانوی کارآفرین ساروی با دلی لبریز از شادی لبخند پرمهرش را ارزانی اطرافیانش می‌کرد و می‌گفت مجوز تأسیس آموزشگاه صنایع دستی از سوی فنی و حرفه‌ای برایم صادر شد تا در رشته‌های هنرهای تزئینی و دوخت سنتی کارآفرینانی را تربیت کنم تا از گوشه‌نشینی در خانه خارج شوند و مهارت‌های خود را شکوفا کنند.

آشفته می‌گوید با توکل به خدا «مائده آسمانی» مرا به تعالی رساند همان انجمن خیرانی که سبب شد تا در محل نمایشگاهی حاضر شوم و توانمندی‌هایم به ظهور برسد حمایت‌های مادرانه فاطمه ولایتی مسئول انجمن مائده آسمانی گامی بود برای پیشرفت من در عرصه فنی و حرفه‌ای که اگر تعامل انجمن با فنی و حرفه‌ای نبود کارآفرین تلقی نمی‌شدم و مجوز تأسیس آموزشگاه برایم صادر نمی‌شد.

* سرنوشت را از سرنوشت

مریم آشفته در حال حاضر چهره موفق در آموزش و پرورش و نخبه فنی و حرفه‌ای در مازندران شناخته شده است، دست از پویایی برنداشته و زندگی و سرنوشت خود را به‌صورت کتاب از سرنوشت.

این بانوی کارآفرین در بخش از دلنوشته‌هایش آورده است:

گرچه معلولم ولی اندیشه‌ام معلول نیست

عزت نفسم مرا نزد همه ممتاز کرد

نقص جسمی مانع کار و تلاش من نشد

حاصل کارم هنرهای ظریف دستی است

پرسشی دارم ز مسئولان کشور یک به یک

انتظارم از همه این است که ما را حس کنند

«آشفته ام»

معلولان جسمی و حرکتی بنا به قانون حقوقی برای‌شان تعریف شده که لازم است مسئولان و متولیان امر با توجه به رفع نیازها حمایت‌های دولتی را از این اقشار دریغ نکنند.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار