به گزارش تابناک تبریز، دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ایران: "بر اساس مطالعات ۴۴ درصد مرگ و میر افراد زیر ۷۰ سال و ۴۸ درصد مرگ افراد بالای ۷۰ سال با تغذیه ناسالم مرتبط است."
کد خبر: ۱۵۳۰۶۸
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۱ 28 December 2015
به گزارش تابناک تبریز، دکتر زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ایران: "بر اساس مطالعات ۴۴ درصد مرگ و میر افراد زیر ۷۰ سال و ۴۸ درصد مرگ افراد بالای ۷۰ سال با تغذیه ناسالم مرتبط است."
 "۵۲ درصد علل مرگ و میر ناشی از چهار بیماری شایع، سرطان، دیابت نوع دوم، بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری های مزمن تنفسی، هستند که مصرف زیاد چربی، شیرینی و نمک، مصرف کم فیبر، میوه و سبزی و مصرف الکل علل اصلی آن است."
 او همچنین گفت "چاقی، کم‌تحرکی و تغذیه ناسالم علل اصلی پنج بیماری از هفت بیماری فشارخون، چربی و قند خون بالا، بیماری های ناشی از مواد دخانی است." به گفته دکتر عبداللهی "در دنیا ثابت شده است که با تغذیه سالم می توان از ۸۰ درصد بیماری‌های قلبی و ۳۰ درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد."
 دکتر سیاری در کنار تغذیه ناسالم، کم‌تحرکی را هم به عنوان یکی از مهمترین عوامل بیماری‌زا در ایران ذکر کرد و گفت: "۱۹ میلیون ایرانی کم‌تحرکی دارند که باید با روزانه ۳۰ دقیقه پیاده‌روی آن را جبران کنند."
 بنا بر آمار وزارت بهداشت ایران مصرف نمک در ایران دو برابر استاندارد جهانی است. نمک هم موجب افزایش سدیم بدن و فشار خون شده و هم به دلیل دفع ادراری کلسیم موجب پوکی استخوان می‌شود.
 متوسط مصرف نمک برای افراد زیر ۵۰ سال روزانه ۵ گرم و برای افراد بالای ۵۰ سال ۳ گرم باید باشد.
  مردم ایران به طور متوسط ۴۲ لیتر نوشابه گازدار مصرف می‌کنند که این نوشابه ‌ها علاوه بر قند، به دلیل اسید سولفوریک بالا مانع جذب کلسیم و پوکی استخوان می‌شوند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار