محقق و پژوهشگر کرمانشاهی با بیان اینکه ایرانیان کنونی چندان نیز ناکتابخوان نیستند، گفت: اگر آمار چاپ و فروش کتاب در ایران را با کشور های دیگر بسنجیم خواهیم دید که این آمار از بسیاری کشورها بالاتر است.
کد خبر: ۱۳۲۹۹۳
تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷ 22 November 2015
محقق و پژوهشگر کرمانشاهی با بیان اینکه ایرانیان کنونی چندان نیز ناکتابخوان نیستند، گفت: اگر آمار چاپ و فروش کتاب در ایران را با کشور های دیگر بسنجیم خواهیم دید که این آمار از بسیاری کشورها بالاتر است.

دکتر میر جلال الدین کزازی به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه ایران از روزگاران کهن سرزمین فرهنگ و اندیشه بوده است، گفت: در اینکه سرانه کتابخوانی در ایران بدان سان که شایسته ایرانیان که مردمی با فرهنگ درخشان و پیشینه ای کهن هستند نیست، گمانی نمی توان داشت.

این محقق و پژوهشگر کرمانشاهی با اشاره به پدید آمدن کتابخانه های بزرگ در روزگاران گوناگون در کشور، گفت: از گذشته های دور بسیار کسان در کار پدیدآوردن کتاب بوده اند و در گذشته کتاب در ایران آنچنان ارجمند بوده و گسترش و روایی داشته که در کنار هنرهای گوناگون هنری نیز در پیوند با کتاب پدید آمده است که می توان آن را هنر کتاب آرایی نامید.

این استاد دانشگاه در ادامه با بیان اینکه در بسیاری از دیگر کشورهای جهان نیز سرانه کتابخوانی چندان بالا نیست، گفت: بیگانگی با کتاب پدیده ای جهانی است و من نمی خواهم چرایی این پدیده زیانبار را که یکی از نمونه های آسیب شناختی در فرهنگ ها و جامعه های کنونی است بشکافم و تنها بدین نکته بسنده می کنم که روزگار ما روزگار شتاب و آسیمگی(سرگردانی) است

کزازی افزود: خواندن کتاب هم نیاز به زمان دارد و هم به آرامش که این دو در این روزگار کمیاب است و  از همین روی نیز گاه افراد از دیگر ابرازهای آگاهی رسانی که فناوری نو در دسترس نهاده است، بهره می برند.

کزازی گفت: کسانی کتاب می خرند و کتاب می خوانند که دلبسته کتابند و آگاهانه و با گزینش به کتاب روی می آورند و آن را می دریابند، زیرا می دانند که هیچ رسانه و ابزار دیگر فرهنگی نمی تواند جای کتاب را بگیرد و با آن همتراز و هم پایه باشد.

این استاد برجسته زبان و ادبیات فارسی در ادامه گفت: ایرانیان کنونی چندان نیز ناکتابخوان نیستند، زیرا اگر آمار چاپ  و فروش کتاب را در ایران با این آمار در کشور های دیگر بسنجیم خواهیم دید که از بسیاری کشورها این آمار بالاتر است، هرچند سرانه کتاب برای ما ایرانیان که از پیشتازان و پرچمداران فرهنگ و ادب  و اندیشه و هنر در جهان بوده ایم بدان سان که می سزد و می شاید، نیست.

کزازی سپس با بیان اینکه هفته کتاب انگیزه ای می تواند برای بالا بردن آمار کتابخوانی باشد، گفت: با زمینه سازی و فراهم کردن بسترهای بایسته برای کتاب دوستی و کتاب گرایی و کتابخوانی می توان آمار مطالعه را فزونی داد.

کزازی افزود: کتابخوان کردن افراد فرآیندی است که یک شبه انجام نخواهد گرفت و باید از سالیان خردی از آن زمان که کودک خواندن می آموزد، آغاز شود.

وی در پایان گفت: باید کتاب در رسانه های گوناگون نمودی چشمگیر و هموار داشته باشد، بگونه ای که ذهن و اندیشه ایرانیان بویژه کودکان و نوجوانان و جوانان از کتاب سرشار شود، زیرا آن زمان است که آمار کتابخوانان دم به دم فزونی خواهد گرفت.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار