کد خبر: ۱۲۴۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶ 10 March 2015
به گزارش تابناک گیلان،هزار هکتار از جنگلها،واگذاری 141 میلیون هکتار مرتع و گسترش سریع طرحهای آبخیرداری‌ با استفاده از مشارکت مردم و یا تشکیل تعاونیهای آبخیزداری تا حدی از تخریب منابع طبیعی‌ در بخشهای اجرا شده کاسته است.

دهه اخیر بیانگر تخریب هرچه بیشتر منابع طبیعی است به‌طوری که از 228 مورد در دهه 40 به 349 مورد در دهه 50 و 401 مورد در دهه 60 رسیده است و نشان می‌دهد که دولت‌ می‌بایست سیاستهای جدیدی در جهت منابع طبیعی اتخاذ می‌کرد.در این راستا مهمترین‌ سیاستها شامل طرح واگذاری مراتع،تعاونیهای جنگلداری،طرح خروج دام از جنگل و طرحهای آبخیزداری است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: 10 درصد فضای جنگلی کشور طی 40 سال اخیر کاهش یافته است و تنها توانسته‌ایم 3 درصد از این فضا را با جنگل‌کاری جبران کنیم.

وضعیت منابع طبیعی گیلان نگران کننده است

داود زارع در روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی، اظهار کرد: حدود یک میلیون و 17 هزار هکتار جنگل، مرتع و اراضی ساحلی داریم که 564 هزار هکتار آن تحت پوشش جنگل قرار دارد و جزو جنگل ‌های هیرکانی محسوب می‌شوند.

گرد و خاک در استان‌های غربی فاجعه ساز شده است

وی تصریح کرد: بارش‌های اندک، استان‌های غربی و جنوبی را با بحران ریزگردها مواجه کرده است. امروز پدیده گرد و خاک، خشکسالی و ریزگردها، به خصوص در استان‌های غربی فاجعه ساز شده و وضعیت زندگی و کشاورزی را به چالش کشیده است، اما وجود 224 هزار هکتار اراضی مرتعی در گیلان اقلیم این منطقه را معتدل و مرطوب ساخته است. حدود 120 هزار بهره بردار با پرورش گیاهان مرتعی و اصلاح تولیدات دامی در مراتع به صیانت و حفاظت از این عرصه‌ها می‌پردازند.

وضعیت منابع طبیعی گیلان نگران کننده است

نیمی از جنگل‌های گیلان در حال تنفسند

این مقام مسئول از وضعیت رو به رشد کمی و کیفی جنگلهای گیلان خبر داد و اضافه کرد: حفاظت فیزیکی از عرصه‌های جنگلی در دستور کار اداره کل منابع طبیعی استان قرار دارد و لذا بیش از نیمی از جنگل‌های گیلان در حال تنفس و استراحت هستند و دخل و تصرف در آنها صورت نمی‌گیرد. همچنین طرح های جنگلداری(بهره برداری اصولی از منابع طبیعی) در 150 هکتار از این اراضی در حال اجراست.

زارع با اشاره به تولید بیش از یک میلیون اصله نهال در عرصه‌های منابع طبیعی گیلان، گفت: 150 هزار اصله درخت از گونه‌های سوزنی برگ، گردو، توسکا و افرا برای جنگلکاری و توسعه فضای سبز شهری در نظر گرفته شده است.

سطح جنگلهای گیلان در آینده نزدیک به سطح 4 دهه گذشته می‌رسد!

وی، توسعه اراضی جنگلی و عرصه‌های فضای سبز را یکی از مولفه های توسعه پایدار دانست و خاطرنشان کرد: میزان سرانه فضای جنگلی در دنیا 0.65 هکتار است، اما این سرانه در ایران به طور میانگین 0.2 هکتار است که یک سوم استاندارد جهانی است. متاسفانه 10 درصد فضای جنگلی کشور طی 40 سال اخیر کاهش پیدا کرده است، اما اکنون توانسته‌ایم 3 درصد از این فضا را با جنگلکاری جبران کنیم و در آینده نزدیک به سطح جنگل‌های 4 دهه گذشته می‌رسیم.

وضعیت منابع طبیعی گیلان نگران کننده است

زارع یادآور شد: نفوذ آب در عرصه‌های جنگلی بالاست که به تقویت منابع آبی زیرزمینی کمک می‌کند. اگر جنگل نباشد، هوای سالم نخواهیم داشت و نفس کشیدن برای موجودات دشوار می‌شود، لذا بدون هماهنگی و مشارکت مردم صیانت و حفاظت از عرصه‌های جنگلی و مراتع ممکن نیست.

وی بر کاهش بهره برداری از عرصه‌های منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: بهره برداری مدون، اصولی و برنامه ریزی شده توسط کارشناسان منابع طبیعی از جمله طرح‌های سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری است، زیرا جنگل‌های گیلان جزو جنگل‌های منحصر به فرد دنیاست و نظیر ندارند. جنگل‌های هیرکانی(خزری) که منشاء جنگل‌های اروپاست، مایه افتخار ماست.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه 60 هزار هکتار از اراضی استان گیلان زیر کشت صنوبر است، خاطرنشان کرد:15 هزار خانوار از زراعت صنوبر بهره مند هستند و بطور میانگین، 15 میلیون تومان در سال برداشت دارند. در سال جاری حدود 900 هزار مترمکعب چوب صنوبر برداشت شده و 180 میلیارد تومان درآمد نصیب استان شده است.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۱
بنام خدا:تخریب منابع طبیعی محیط زیست وسیله کسانی صورت میگیردکه قانون مجبورمیشودبرایشان مصوبات انحصاری غیرقانونی داشته باشد:من فقر جنگل نشین یک کول هیزم خشک برای پخت غذایایک فرغون ماسه ازرودخانه استهسال بکنم زندان شلاق جریمه دارد:هروقت هم زبان بگشایم یاقلم برانم به اتهام سیاه نمایی مجازات دارد
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار