عضو شورای اسلامی شهر یزد گفت: با استفاده از روش‌های RS یعنی «سنجش از راه دور» می‌توان شیب بندی بسیاری از معابر را بدست آورد.
کد خبر: ۱۰۶۶۴۴۶
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۲ 08 September 2022

مجید تجملیان، صبح امروز در جلسه کمیسیون شهر هوشمند و بهبود روش‌ها شورای اسلامی شهر با اشاره به آبگرفتگی‌های سطح شهر در بارندگی‌های اخیر و ویرانی‌های ناشی از آن گفت: این موضوع از سه جنبه، ورود سیلاب بیرونی به شهر و بحث مسیل‌های داخل شهر، خرابی‌های ناشی از متروکه بودن برخی از ساختمان‌ها، و همچنین موضوع ساماندهی به روان‌آب‌های سطحی، قابل بررسی است.


وی با بیان دو راهکار برای مهار روان‌آب‌های سطحی ناشی از بارندگی افزود: راهکار اول اینکه این آب‌ها به سفره‌های آب زیرزمینی تزریق شود و راهکار دوم آنکه توسط مجاری مناسبی به مسیل هدایت و از شهر خارج شود.


رئیس کمیسیون شهر هوشمند و بهبود روش‌ها شورای اسلامی شهر یزد تصریح کرد: طبیعتاً ابتدای امر باید تشخیص داده شود این روان‌آب‌های سطحی در کجای معابر جمع می‌شود. پس از مشخص شدن این نقاط باید چاه جذبی حفر شود یا اگر امکان دارد کانال‌هایی ایجاد شود که آب به مسیل شهر منتقل شود.


تجمیان با تاکید بر اینکه، سامانه زیرساختی اطلاعات مکانی (موسوم به SDI) موجود در حوزه کاری کمیسیون شهر هوشمند و بهبود روش‌ها حاوی لایه‌های اطلاعات مکانی و توصیفی متنوعی است، گفت: متاسفانه تاکنون لایه‌ای برای ذخیره و پردازش شیب‌بندی معابر سطح شهر در آن وجود نداشته و طی ۵ دوره قبلی شورا نیز به این موضوع اندیشیده نشده است.

 

عضو شورای شهر ادامه داد: این درحالی است که باید برای شهرداری مشخص شود که شیب هر کدام از معابر شهر (از اصلی‌ترین شاهراه‌های درون شهری گرفته تا یک بن‌بست فرعی کوچک) چگونه و به کدام سمت است.


وی افزود: این اطلاعات وقتی استخراج و در سامانه SDI ثبت شود، نرم‌افزار‌های مختلف می‌توانند شروع به پردازش داده‌ها کرده و محل‌های آبگرفتگی را در سطح شهر تعیین کنند تا در آن محل‌ها چاه جذبی یا کانال انتقال آب ایجاد شود.


تجملیان با اشاره به این که تشخیص این شیب بندی‌ها با روش‌های دستی و معمولی پر هزینه و زمان بر است، افزود: با بهره‌بردن از روش‌های RS یعنی «سنجش از راه دور» می‌توان با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای و هوایی که توسط هواپیما‌های نقشه برداری یا پهپاد‌ها صورت می‌گیرد و پردازش بر روی طیف‌های بصری مختلف که توسط نرم افزار مرتبط انجام می‌شود، شیب بندی بسیاری از معابر را بدست آورد.


وی خاطرنشان کرد: در کمیسیون شهر هوشمند و بهبود روش‌ها شورای اسلامی شهر یزد به سازمان فاوا ماموریت داده شد ظرف مدت دوهفته موضوع را بررسی و به کمیسیون گزارش دهند که آیا این روش کاربردی است یا خیر؟ همچنین با چه اعتباری میتواند اجرایی شود؟

برچسب ها: معابر ، شیب بندی ، هوشمند
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار