کد خبر: ۱۰۵۵۴۴۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۱ - ۲۳:۵۹ 09 July 2022

تابناک/گیلان مدیرکل دامپزشکی گیلان گفت: ۱۷ اکیپ ثابت و ۲۲ اکیپ سیار اداره کل دامپزشکی استان نظارت‌های لازم را در روز عیدقربان انجام می‌دهند.

 

سهراب عاقبتی در گفتگو با خبرنگار تابناک گیلان گفت: ۱۷ اکیپ ثابت و ۲۲ اکیپ سیار اداره کل دامپزشکی استان با ۵۸ نفر شامل دامپزشک، بازرس گوشت و ناظر شرعی در استان نظارت‌های لازم را در روز عیدقربان انجام می‌دهند.

 

وی با اشاره به نظارت‌های بهداشتی برای پیشگیری از بیماری‌های انسان و حیوان در گیلان افزود: به منظور حفظ سلامتی، ایمنی و پیشگیری از بیماری‌های شایع بین انسان و حیوان به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بسیار مهم است تا مردم دام‌های نذری عید قربان را در کشتارگاه های تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح کنند.

 

مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ عامل بیماری زا عفونی قابل انتقال به انسان وجود دارد که منشاء نیمی از آنها می‌تواند حیوان باشد، افزود: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، سل، بروسلوز و هاری از جمله بیمارهای عفونی قابل انتقال از حیوان به انسان است که در اثر کشتار غیرمجاز دام می‌تواند به انسان منتقل شود.

 

 عاقبتی، مصرف گوشت بلافاصله پس از ذبح و خارج از کشتارگاه‌ها را خطرناک دانست و گفت: این اقدام خطر ابتلا به بیماری‌های مشترک بین دام و انسان را افزایش می‌دهد، گوشت باید در یخچال بین دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری و بعد مصرف شود.

 

وی با تاکید بر اینکه مردم نباید از مکان‌های خارج از نظارت دامپزشکی و شرعی گوشت خریداری کنند، اضافه کرد: به منظور رفاه شهروندان در کنار کشتارگاه، مرکز خرید دام پیش‌بینی شده تا مردم بتوانند پس از خرید، دام را در کشتارگاه ذبح کنند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار