به گزارش خبرنگار تابناک در کرمانشاه افشین یگانه امروز چهار شنبه در نشست خبری که در سالن مدیریت بحران استانداری برگزارشد ، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸، سیلی در سطح استان کرمانشاه جاری شد که بخشهایی از شهرکهای جنوب کرمانشاه را تحت تأثیر قرار داد. با توجه به اینکه سازمان هواشناسی سامانه آن سال از سامانه سال ۱۴۰۳ بسیار ضعیفتر بود، اما ما در این سیل خسارتی نداشتیم و بهواسطه جلسات ستاد مدیریت بحران و دستگاههای مرتبط و لایروبی بهموقع در تنگه کنشت، نه تنها اجازه ندادیم آب وارد استان شود، بلکه با ایجاد ۱۵ تا ۱۶ بند در تنگه کنشت و با استفاده از تکنولوژی قنات معکوس، آبها به سمت لایههای زیرزمینی هدایت شد و آب وارد شهر نشد.
وی با اشاره به طرح قنات معکوس و کار مطالعاتی که توسط شرکت آب منطقهای در دشتهای اطراف کرمانشاه انجام گرفت، افزود: ما در تابستان بهواسطه این تدبیر و کار اجرایی، دچار قطعی آب در چشمه طاق بستان نشدیم. این امر بهواسطه تدبیر و اقدام مؤثر حوزه مدیریت بحران و دستگاههای اجرایی، لایروبی به موقع رودخانهها صورت گرفت.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به کارگیری سامانه آبریزداری در اکثر شهرستانها، تصریح کرد: با به کارگیری این سامانه نه تنها اجازه ندادیم سیلاب مشکلساز شود، بلکه رودخانه الوند در داخل شهر قصرشیرین نیز که ۱۵ تا ۲۰ سال لایروبی نشده بود، با پیگیریهای فرماندار شهرستان و مصوبه ستاد بحران، حدود ۸۵ درصد لایروبی و نیزارهای رودخانه الوند شهر قصرشیرین بهطور کامل حل شد.
وی یکی از پروژههای بزرگ را جمعآوری فاضلاب شهرکهای شمالی رودخانه قرسو دانست و گفت:فاضلاب این شهرکها به داخل رودخانه قرسو وارد می شودو این مسئله مشکلات زیستمحیطی و بصری ایجاد میکرد. شرکت آبفای استان این مشکل را حل کرد و دو سرچشمه دیگری که وارد قرسو میشود، فاضلاب شهرک کرناجی و بخشی از شهرکهای جنوبی رودخانه قرسو است. بر اساس آخرین جلسه در ستاد بحران، شرکت آب و فاضلاب لولهگذاری را از محل تلاقی رودخانه آبشوران تا قرسو انجام خواهد داد تا بهمحض راهاندازی تصفیهخانه، تصفیه رودخانه انجام شود.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه در خصوص استفاده از بستر رودخانه قرسو گفت.: از پل غربی تا پل شرقی، بنا به دستور استاندار، و قراردادی بین شرکت آب منطقهای و شهرداری منعقد میشود که مراحل پایانی خود را طی میکند تا بتوانیم بهعنوان یک تفرجگاه از رودخانه قرسو استفاده کنیم.
وی گفت،:با پیگیریهای استاندار حبیبی و نمایندگان سامانه سردسیری که از اورامانات سرچشمه میگیرد، به سمت رودخانه قرسو هدایت میشود تا مشکل کمآبی قرسو حل شود.
یگانه ادامه داد :در تابستان سال جاری، تقریباً در تمامی نقاط استان کرمانشاه آتشسوزی رخ داد و بیش از ۹۵ تا ۹۶ درصد از عوامل آتشسوزی، انسانی بودند و بخشی نیز بهطور عمدی و محلی ایجاد شد. در مجموع، حدود ۱۳ هزار هکتار دچار آتشسوزی شد و حدود ۸ تا ۱۰ درصد از تراکم جنگلی را از دست دادیم. در همین راستا، ما اولین استانی بودیم که در منطقه بوزین و مرخین و شهرستان پاوه و گیلان غرب، با استفاده از هواپیمای آبپاش، بخش قابل توجهی از آتش را اطفا کردیم و مردم نیز بهطور خودجوش در اطفای حریق به ما کمک کردند.
وی با اشاره به پروازها جهت اطفاع حریق گفت: بیش از ۹۰ سورتی پرواز بالگرد آبپاش و هلیکوپتر جهت اطفای حریق انجام شد. مهمترین و اساسیترین کار ما در اطفای حریق، کار علمی بود و با استفاده از تکنولوژی روز، جیپیاس و جیآیاس، توانستیم منطقه را شبکهبندی کنیم و متناسب با آن نیروها را برای اطفای حریق حرکت دهیم. برای اولین بار در کشور، در استان کرمانشاه بهصورت علمی و از طریق پروفیتبندی و جیآیاس، موفق به اطفای حریق شدیم و وزیر وقت کشور ما را مورد تشویق و تقدیر قرار داد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به جارسوزیها که بیش از ۳۰۰ موردبود،تصریح کرد:محیط زیست با یک اقدام پیچیده، توانست این اشخاص را شناسایی کند و با استفاده از آنتنهای PTS موبایل در آن منطقه و اطلاعات ماهوارهای، شماره موبایل آنها شناسایی و فرد را به دادگاه معرفی کرد و بهصورت قضایی با آنها برخورد شد.