در گفت‌وگو با تابناک مطرح شد: 

بمباران شیمیایی زرده و سرمیل؛ جنایتی فراموش‌نشدنی و نماد ریاکاری مدعیان حقوق بشر

گروه استان‌ها - فرماندار شهرستان دالاهو با اشاره به سی‌وهشتمین سالروز بمباران شیمیایی زرده و سرمیل و نامگذاری این روز به عنوان «روز ملی دالاهو» گفت: از تمامی فعالان رسانه‌ای درخواست می‌شود تا حقیقت این جنایت فراموش‌نشدنی را به گوش جهانیان برسانند.
کد خبر: ۱۲۲۶۷۶۷
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۴۰۵ - ۱۰:۰۳ 22 July 2026

بمباران شیمیایی زرده و سرمیل؛ جنایتی فراموش‌نشدنی و نماد ریاکاری مدعیان حقوق بشر

«علی‌میرزا سلیمی» فرماندار شهرستان دالاهو در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در استان کرمانشاه، با اشاره به ۳۱ تیرماه روز ملی دالاهو، روز فاجعه شیمیایی زرده و سرمیل، اظهار کرد: در صبحگاه جمعه ۳۱ تیرماه سال ۱۳۶۷، تنها چند روز پس از قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت سازمان ملل، رژیم بعثی با استفاده از سلاح‌های شیمیایی اهدایی از سوی کشورهای مدعی حقوق بشر، روستای زرده و عشایر منطقه سرمیل را هدف قرار داد.

وی افزود: این جنایت که نمادی از ریاکاری حقوق بشر آمریکایی است منجر به شهادت ۲۷۵ نفر و مجروح و جانبازی یک هزار و ۲۱۴ نفر از جمعیت یک هزار و ۷۰۰ نفری منطقه شد، فاجعه‌ای که آثار دردناک آن هنوز در میان مردم زرده مشهود است.

بمباران شیمیایی زرده و سرمیل؛ جنایتی فراموش‌نشدنی و نماد ریاکاری مدعیان حقوق بشر

فرماندار شهرستان دالاهو با بیان اینکه ۳۱‌تیرماه، روز انسجام و وحدت ساکنان دالاهو است، افزود: مقاومت جانانه مردم در برابر این بمباران، نشان‌دهنده وطن‌دوستی و عشق عمیق آن‌ها به انقلاب اسلامی است. این روز که به عنوان «روز ملی دالاهو» شناخته می‌شود، یادآور ایثار بی‌بدیل مردم این شهرستان است.

سلیمی در پایان با اشاره به بازتاب جهانی این جنایت بیان کرد: انتظار می‌رود نویسندگان، اهالی رسانه، فعالان فضای مجازی و سخنرانان، با بازتاب دادن زوایای مختلف این فاجعه، عمق این جنایت را نه تنها در داخل، بلکه در سطح بین‌المللی و فراتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران مطرح کنند.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار