مدیر تعاون روستایی کرمانشاه:

بیش از ۵۰ تعاونی تولید در کرمانشاه فعال هستند /۱۰ روستا بازار در کرمانشاه دایر است

گروه استان‌ها- مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه گفت: در حوزه نظام‌های بهره‌برداری در سطح استان کرمانشاه بیش از ۵۰ تعاونی تولید در حال فعالیت هستند.
کد خبر: ۱۱۸۸۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲ 04 November 2024

ایرج صفایی در گفت و گو با خبرنگار تابناک در استان کرمانشاه با اشاره  به خرید‌های تضمینی و توافقی محصولات کشاورزی از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه در کرمانشاه، اظهار کرد: از ابتدای سال‌جاری تا پایان مهرماه امسال  ۹۷ هزار و ۱۲۵ تن گندم، هشت هزار و ۳۸۷ تن کلزا، هفت هزار و ۷۶۸ تن جو توافقی، خرید کاملینا ۵۴۷ تن، برای اولین بار هفت تن  گلرنگ، ذرت توافقی ۳۸۵ تن و نخود، آفتابگردان، لوبیا چیتی، و عدس که در مجموع ۱۲۰ هزار و ۳۳۰ تن که همه محصولات نسبت به سال گذشته افزایش خرید داشتند.

وی افزود: افزایش خرید محصولات کشاورزی از ۱۵ درصد شروع و در خصوص محصول جو تا بیش از ۵۰۰ درصد افزایش خرید داشتیم.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه  با اشاره به  توزیع کالا‌های اساسی در سطح بازار و روستا ، تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه ۶۰۰ تن توزیع کالای اساسی از جمله گوشت قرمز، روغن، مرغ، برنج، شکر، تخم مرغ و سایر کالا‌ها مثل ماکارونی و رب گوجه فرنگی را داشتیم.

صفایی بابیان اینکه  میزان توزیع آرد روستایی ، عنوان کرد: تا پایان مهرماه تقریبا ۱۲ هزار و ۲۰۰ تن آرد روستایی توزیع شده که شامل حدود ۹ هزار و ۱۰۰ تن آرد خام پز و سه هزار و صد تن آرد خبازی بوده است، آرد روستایی ۲ یا سه شهرستان توسط سایر بخش‌ها توزیع می‌شود و ما پیگیر این موضوع هستیم و به استناد ابلاغیه شورای قیمت‌گذاری کشور توزیع آرد روستایی باید از همین ماه (آبان ماه) صد درصد توسط تعاون روستایی توزیع شود که این رقم افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی درباره توزیع مواد سوختی روستا‌ها، تشریح کرد: از ابتدای سال‌جاری تا پایان مهرماه حدود ۳۰ میلیون لیتر مواد سوختی شامل نفت سفید، نفت گاز، بنزین و بخش کوچکی هم گاز مایع یا سیلندر گاز مایع توزیع شده و به طور کلی توزیع بیش از ۶۰ درصد سوخت ماشین آلات کشاورزی استان توسط تعاونی‌های روستایی انجام می‌شود.

صفایی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه حدود ۱۲ هزار تن تامین و توزیع انواع کود‌های شیمیایی، ریزمغذی، آلی و زیستی را داشتیم ولی قطعاً این مقدار با توجه به پیک مصرف افزایش چشمگیری خواهد داشت.

وی در خصوص تولید، فرآوری و توزیع انواع بذور اصلاح شده اذعان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه پنج هزار تن بذور اصلاح شده تولید، فرآوری و توزیع شده است همچنین از ابتدای سال جاری تا پایان مهرماه تامین و توزیع ۲۵ هزار تن انواع نهاده‌های دامی نیز صورت گرفت، به علاوه حدود ۶ هزار کیلوگرم/لیتر سموم شیمیایی تامین و توزیع شده که سعی داریم این آمار را پایین بیاوریم، زیرا با سلامت جامعه و غذای مردم در ارتباط است.

صفایی گفت: از ابتدای سال‌جاری تا پایان مهرماه ۹۲ دستگاه ماشین‌آلات کشاورزی و ادوات و دنباله‌بند توسط نمایندگی که در شهرستان اسلام‌آباد داریم، تامین، توزیع و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

وی بیان کرد: در حوزه نظام‌های بهره‌برداری در سطح استان ۵۶ تعاونی تولید داریم که در حال فعالیت و تسهیل مدیریت مشارکتی آب و خاک توسط بهره‌بردار‌ها هستیم تا الگوی کشت را در سطح این تعاونی‌ها و استان ترویج دهیم که گام موثری در بخش کشاورزی خواهد بود.

مدیر تعاون روستایی کرمانشاهبا اشاره به روستا بازار‌ها، یادآور شد: به تازگی سازمان مرکزی تعاون روستایی دستورالعملی در خصوص شرایط روستا بازار‌ها ابلاغ کرده که باید یک محیط بزرگ، دارای پارکینگ و امکانات باشد، ما در حال پیشبرد این موضوع هستیم، اکنون در ۱۰ شهرستان ۱۰ روستا بازار داریم و طبق روال گذشته مشغول فعالیت هستند.

صفایی در خصوص فعالیت روستا بازار‌ها افزود: بخشی از کالا‌ها که قسمت اعظم آن کالا‌های اساسی هستند در محل همین روستا بازار‌ها در حال توزیع است، همچنین مزایای روستا بازار‌ها برای کشاورزان این است که با توجه به شعار احداث و راه‌اندازی روستا بازار‌ها که از مزرعه تا سفره است، کشاورزان می‌توانند بدون واسطه کالا‌های تولیدی خود را در اختیار مصرف کننده قرار بدهند.

مدیر تعاون روستایی استان کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: کشاورزان به ۲ شکل می‌توانند کالا‌ها و محصولات خود را در روستا بازار‌ها به فروش برسانند، یکی اینکه خود کشاورز اقدام به فروش کند یا اینکه کالا را برای فروش در اختیار تعاونی‌های روستایی قرار می‌دهد که کالا را در محل‌ها توزیع کنند و مزایای این کار برای کشاورزان این است که از واسطه‌گری و افزایش چشمگیر قیمت‌های کاذب و حبابی جلوگیری و اینکه کالا روی دست تولید کننده نمی‌ماند یعنی کشاورز، محلی برای فروش کالایش در اختیار و نگرانی و دغدغه فروش کالایش را ندارد.

انتهای پیام/ن

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار