مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: قرار بود کارشناسان یونسکو در راستای بررسی ثبت جهانی اورامانات طی اردیبهشت‌ماه و خردادماه به اورامانات بیایند که با شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های اعمال شده این سفر فعلا به شهریورماه موکول شده است.
کد خبر: ۸۸۰۴۶۰
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۰ 27 July 2020

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از فارس،امید قادری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به ۲۴ اثر ثبت جهانی در کشور، اظهار کرد: در غرب کشور تنها یک اثر ثبت جهانی شده و آن «بیستون» است.

وی ادامه داد: بیستون در سال ۸۵ ثبت جهانی شده که همزمان با عید قربان مراسمی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از طریق شبکه‌های تلویزیونی و فضای مجازی به مناسب چهاردهمین سالگرد جهانی شدن آن برگزار خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه هر کشور هرساله یک اثر می‌تواند برای ثبت جهانی به یونسکو ارسال کند، گفت: تنوع آثار فرهنگی و تاریخی در تمامی استان‌های کشور، این را به یک رقابت تبدیل کرده که هر استان پرونده‌ای را برای ثبت جهانی داشته باشد.

قادری تصریح کرد: بعد از گذشت ۱۴ سال از ثبت جهانی بیستون، سال گذشته موفق شدیم پرونده ثبت جهانی اورامانات را تکمیل و به یونسکو ارسال کنیم و یونسکو با پذیرش پرونده اعلام کرده، این پرونده قابلیت ثبت جهانی را دارد.

پرونده اورامانات، یک منظر فرهنگی و تاریخی بوده و نشان دهنده زندگی مردمانی است که در طول تاریخ توانسته‌اند در برابر سختی‌ها و خشن بودن یک طبیعت مقاومت کنند و با حداقل دستکاری طبیعت و حفظ محیط زیست همچنین حفظ آداب و رسوم خود را با آن سازگار کنند.

وی با بیان اینکه منتظر کارشناسان و ارزیابانی از سوی یونسکو هستیم، ادامه داد: قرار بود این کارشناسان طی اردیبهشت‌ماه و خردادماه به اورامانات بیایند، ولی با شیوع ویروس کرونا و محدودیت‌های اعمال شده این سفر فعلاً به شهریورماه موکول شده است.

این مسؤول اضافه کرد: وقتی پرونده به یونسکو ارسال شده، یعنی مطالعات جامعی روی بافت معماری، مردم شناسی، زیست محیطی، آب، خاک و سایر موارد این پرونده صورت گرفته است.

قادری خاطرنشان کرد: پرونده اورامانات، یک منظر فرهنگی و تاریخی بوده و نشان دهنده زندگی مردمانی است که در طول تاریخ توانسته‌اند در برابر سختی‌ها و خشن بودن یک طبیعت مقاومت کنند و با حداقل دستکاری طبیعت و حفظ محیط زیست و همچنین حفظ آداب و رسوم خود را با آن سازگار کنند.

وی در ادامه اشاره‌ای به تأثیر کرونا بر حوزه گردشگری داشت و گفت: سال ۹۸ حجم سرمایه‌گذاری برای حوزه گردشگری نسبت به سال ۹۷ حدود ۳۵۰ درصد رشد داشته و توجه به کرمانشاه به عنوان محور گردشگری غرب افزایش یافته است.

تقاضا برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری طی سه ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کم شده است.

۱۰۰ اقامتگاه بوم گردی تا سال ۱۴۰۰

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اضافه کرد: توسعه گردشگری‌های روستایی، توریسم سلامت، تفریحی و بازی و آبی چهار دستور کار جدی این اداره‌کل است تا با فراهم کردن نیازهای گردشگران و ماندگاری آن‌ها را در کرمانشاه بیشتر کنیم.

قادری بیشترین سرمایه‌گذاری سال گذشته را در حوزه بوم‌گردی عنوان کرد و افزود: ۶ اقامتگاه بوم‌گردی در سال ۹۷ داشتیم که در سال ۹۸ به ۴۲ اقامتگاه افزایش یافت و تا سال ۱۴۰۰ برنامه داریم که به ۱۰۰ واحد برسد.

وی به شیوع ویروس کرونا و تأثیر آن بر سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری اشاره کرد و گفت: تقاضا برای سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری طی سه ماهه نخست سال ۹۹ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۲۰ درصد کم شده است.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار