کد خبر: ۸۴۵۸۵۲
تاریخ انتشار: ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۰۳ 04 May 2020
تابناک/در مقابله با کروناویروس سلاحی جز رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در دست نداریم.
 

به گزارش هزار ماسوله، حشمت کریمی گفت: طبق آمار، در آلوده‌ترین شهرهای کشور در سخت‌ترین شرایط، کمتر از ۱۰ درصد مردم به این عفونت مبتلا شدند، یعنی ۹۰ درصد مردم هنوز به این ویروس مبتلا نشده‌اند.

 

کریمی با بیان اینکه آمار موارد قطعی در شهرستان در چند روز اخیر تغییری نکرده است و همان 13 نفر است افزود : در چند هفته اخیر شاهد کاهش آمار بیماران در کشورهستیم اما این آمار در استان و شهر های مجاور در حال افزایش است، همچنین با وجود کاهش آمار بیماران کرونایی در شهرستان اما کاهش آمار به معنای افول قطعی بیماری نیست.اگر باور نمی‌کنید در خطر هستید؛ بدانید که طبق آمار از هر چهار بیمار بستری شده به خاطر کووید۱۹، یک نفر فاقد هیچکدام از عوامل خطر (سن بالا و بیماری زمینه ای) نبوده‌اند.

 

به گفته رئیس مرکز بهداشت پاوه بیماران کرونایی علائم جدیدی ممکن است داشته باشند، علائمی چون سردرد، درد عضلانی، اختلال بویایی، اختلال چشایی، اسهال و علائم گوارشی است.

 

وی افزود: همانطوری که در پیام مقام عالی وزارت آمده است نیاز است که مردم همچنان فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند. داشتن فاصله مناسب در روابط اجتماعی به این معنی است که فاصله فیزیکی از سایرین به اندازه‌ای باشد که انتقال بیماری صورت نگیرد؛ این نوع برخورد در همه‌گیری‌ها، جایگاه ارزشمند و بسیار خاصی دارد. فاصله فیزیکی امن برای جلوگیری از ابتلا به بیماری کرونا (کووید-19) حداقل یک متر است. بدیهی است که رعایت این فاصله تا زمانی که بیماری در جامعه در چرخش باشد، ضروری بوده و باید ادامه یابد.

 

حشمت کریمی با بیان دیگر با توجه به قابلیت انتقال بالای ویروس کرونای جدید افزود: حتی ابتلای یک نفر و عدم رعایت فاصله مناسب در یک جمعیت، می‌تواند به‌طور انفجاری باعث انتقال ویروس در افراد آن جمعیت شود. بعد از تماس احتمالی که ممکن است منجر به ابتلای فرد به بیماری کووید 19 شود، حداقل باید یک دوره کمون (معادل 14 روز) بگذرد تا بتوان اطمینان داشت که آیا فرد مبتلا و علامت ‌دار شده است یا نه، اما روی دیگر سکه، افرادی هستند که با طی دوره کمون به ویروس مبتلا می‌شوند ولی علامتی ندارند.همنچنین با توجه به این‌ که افراد بدون علامت نیز می‌توانند بیماری را به سایرین منتقل کنند، این گروه بی‌علامت چون عموماً به‌عنوان فرد سالم فرض می‌شوند، به صورت بالقوه می‌توانند برای سایرین خطرناک‌تر باشند بنابراین وقتی ویروس در جامعه در حال چرخش باشد و فاصله اجتماعی مناسب رعایت نشود، دوره‌های کمون بیماری برای هر فرد همواره پایان طولانی‌تری را برای اپیدمی ایجاد خواهد کرد.

 

كريمي ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید19، خروج از منزل مگر در موارد ضروری باید به حداقل برسد. همچنین برای خرید مایحتاج روزانه، بهتر است افراد سالم تر خانواده آن هم با رعایت نکات بهداشت فردی به صورت حداکثر هفته ای بار این کار را انجام دهند.

 

رئيس مركز بهداشت پاوه گفت: استفاده از ماسک برای کادر درمانی و بیماران مناسب است اما استفاده از ماسک و دستکش در اماکن عمومی با رعایت فاصله گذاری اجتماعی، توصیه می شود.

 

کریمی در پایان گفت: در شرایط فعلی و با توجه به ماهیت، گسترش و قابلیت انتقال بیماری کووید 19، فاصله‌گیری اجتماعی از مهم‌ترین راهکارهای کنترل این همه‌گیری است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار