مشاور عالی استاندار کرمانشاه:
مشاور عالی استاندار کرمانشاه از تلاش ها و انجام پیگیری های لازم برای بازگشایی مرز خسروی برای تردد زائران تا قبل از اربعین سال آینده خبر داد.
کد خبر: ۳۷۲۱۵۵
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲ 04 February 2017
به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، جعفر همتی روز شنبه در جلسه هماهنگی ستاد اربعین که با حضور شماری از مدیران کل دستگاه های اجرایی استان کرمانشاه و مسوولان محلی در فرمانداری قصرشیرین برگزار شد، افزود: برای اربعین سال آینده، تردد 500 هزار زائر از مرز رسمی خسروی پیش بینی شده است.
وی بیان کرد: برای خدمات دهی مطلوب و خروج امن زائران حسینی از مرز خسروی باید مقدمات و زیرساخت های لازم فراهم شود و این مهم اکنون در دستور کار جدی مسوولان دستگاه های اجرایی استان کرمانشاه است.
وی با بیان اینکه مردم قصرشیرین همواره سختی های بسیاری را متحمل شده اند و امکانات اقامتی خوبی در این شهرستان وجود دارد، اظهار داشت: پیش بینی ها بر این است با توجه به شرایط مناسب مرز رسمی خسروی و وجود بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه در این منطقه، شمار زائران حسینی برای تردد از این مرز و عزیمت به عراق، به 700 هزار تن افزایش یابد.
مشاور عالی استاندار کرمانشاه اضافه کرد که استقرار و ایجاد 12 توقفگاه خودرو با گنجایش هر یک به تعداد پنج هزار دستگاه، تدابیر امنیتی برای این مکان ها، استقرار 100 واحد بهداشتی و تامین آب آشامیدنی در مسیر کرمانشاه به خسروی، پیش بینی 150دستگاه اتوبوس برای جا به جایی زائران، تکمیل روکش آسفالت مسیر خسروی تا کرمانشاه برای تردد خودروها و افزایش تعداد گیت های بازرسی در محل پایانه مرز خسروی از جمله نیازمندی هایی است که باید نسبت به عملیاتی کردن آنها اقدام شود.
همتی ادامه داد: دستگاه های اجرایی ذیربط باید با تلاش مستمر نسبت به انجام این امور اقدام کنند و پیش بینی موکب ها به همراه محل اسکان و خواب برای زایران و پذیرایی از آن ها را در دستور کار خود قرار دهند.
وی با ابراز امیدواری نسبت به بازگشایی کامل مرز رسمی خسروی بر روی زائران حسینی و بازگشت دوباره رونق اقتصادی به قصرشیرین، گفت: مجموعه مدیریت استان پارسال نیز برای عزیمت زائران از مرز خسروی در ایام اربعین آمادگی داشتند اما به علت پای کار نبودن طرف عراقی، این مهم امکان پذیر نشد.
وی افزود: با توجه به این که مرز خسروی شرایط بسیار متفاوتی نسبت به سایر مرزهای کشور دارد و وجود زیرساخت ها و امکانات مناسب در این منطقه مرزی، تلاش می شود زائران حسینی از این مسیر راهی عتبات عالیات شوند.
وی همچنین با اشاره به وجود اماکن اقامتی، هتل ها و مهمانپذیرهای متعدد در شهرهای قصرشیرین و خسروی، بر لزوم تلاش بیش از پیش رسانه های جمعی استان کرمانشاه برای معرفی ظرفیت های این منطقه مرزی تاکید کرد.
مشاور عالی استان کرمانشاه اظهار کرد: برای ایجاد امنیت زائران حسینی قرار است مرز منظریه عراق ( آنسوی مرز خسروی) تا مسیر بعقوبه با هماهنگی مسوولان عراقی تامین امنیت شود.
به گفته همتی، تا یکی 2 ماه آینده با تصرف کامل موصل به دست ارتش عراق و شکست داعش، تهدیدهای امنیتی آن سوی مرز عراق نیز از بین می رود و شرایط برای تردد زائران حسینی برای عزیمت به عتبات عالیات فراهم می شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت بازگشایی مرز خسروی، برای تمامی مهمانان و زائران حسینی از ورودی کرمانشاه در شهرستان کنگاور تا خروجی آن ها از مرز خسروی و همچنین بازگشت آنها، تدابیر اسکان و امکانات رفاهی فراهم خواهد شد.
فرماندار قصرشیرین نیز با بیان این که مرز خسروی مهم ترین مرز برای تردد زائران عتبات عالیات است، گفت: با دستور وزیر کشور، مرز رسمی خسروی برای تردد زائران در اربعین سال آینده بازگشایی می شود.
فرامرز اکبری افزود: استاندار کرمانشاه مسوول پیگیری بازگشایی مرز خسروی و از سرگیری تردد زایران از این مرز رسمی است.
وی گفت: این نشست نیز در راستای ادامه جلسه های ستاد هماهنگی اربعین حسینی در استان کرمانشاه تشکیل شده است.
وی بازگشایی مرز خسروی را از مطالبه ها و خواست جدی مردم قصرشیرین بیان کرد و ادامه داد: با تحقق این مر شاهد شکوفایی و رونق بیش از پیش شهرستان خواهیم بود زیرا امکانات و زیرساخت های بسیاری خوبی هم اکنون هم در این شهر و هم در مرز خسروی برای تردد زائران عتبات عالیات وجود دارد.
با پیگیری های مسوولان استان کرمانشاه، با ابلاغ نامه ای از سوی وزارت کشور مبنی بر بازگشایی مرز خسروی در 28 اسفند 93 به استانداری کرمانشاه ، اکنون این مرز رسمی و بین المللی بازگشایی شده ولی به دلیل مسایل امنیتی داخل عراق، این مرز رسمی به روی زوار ایرانی بسته است. 
مرز رسمی خسروی هفدهم خرداد سال 92 به دنبال وقوع حادثه تروریستی در مسیر تردد زوار ایرانی در آن سوی مرز که به شهادت 14 نفر و مجروح شدن 44 زایر ایرانی منجر شد مسدود شده است. 
شهرستان قصرشیرین دارای 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با 322 اتاق و یک هزار و 200 تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه 80 ساخته شده است تا زایران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد. 
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار