رئیس اتحادیه چلوکبابی ها کرمانشاه در گفتگو با تابناک:
رئیس اتحادیه چلوکبابی ها کرمانشاه گفت: تغییر قیمت مدادم مواد اولیه به معضلی برای اصناف تبدیل شده است.
کد خبر: ۱۰۸۹۰۷۵
تاریخ انتشار: ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۲ 24 January 2023

ناصر مرادی در گفتگو با خبرنگار تابناک کرمانشاه اظهار کرد: در ماه اخیر افزایش نجومی قیمت گوشت را داشته ایم که همین مشکلاتی را برای چلوکبابی ها و رستوران های کرمانشاه در پی داشته چرا که قیمت گوشت در استان کرمانشاه نسبت به سایر استان ها بالاتر بوده است.

وی ادامه داد: گرانی موجب ریزش مشتری چلوکبابی ها و رستوران ها شده و تولید غذا به صورت خرده فروشی  بسیار کاهش داشته و اکثرا مراسم وجشن ها تنها راه کسب درآمد برای چلوکبابی ها و رستوران ها هستند، گرانی از صنف یا فروشنده نیست بلکه به مراکز بزرگتری برمیگردد، بتازگی شرکت های بزرگ نوشابه نرخ نوشیدنی های تولیدی خود را افزایش دادند و در این امر کاری از ما ساخته نیست.

وی در خصوص مراکز نرخ گذاری عنوان کرد :برخی از نرخ ها عرف هستند و مصوب نمی باشند و ما بین دوراهی عرف و مصوب مانده ایم گوشت در بازار ۳۵۰ هزار تومان اعلام می گردد اما نرخ ۳۰۰ هزار تومان است و نمی شود بین این ارقام تصمیم گیری کرد ،نرخ ها بسیار بالا هستند و ما ابتداسعی در مشتری مداری داریم و از سود خود چشم پوشی می کنیم.

وی ادامه داد : قیمتی که به مراکز نرخ گذاری ارائه می دهیم تا مصوب شود، طی دو الی سه مرحله به طول می انجامد فاصله زمانی میان نرخی که پیشنهاد شده و نرخی که مصوب میشود وجود دارد ودر همین فاصله زمانی هم مجددا افزایش قیمت را داریم اگر نرخ رستوران هارا آزاد بگذارند وهر رستوران به صورت مستقل قیمت گذاری کند و مشتری هارا راضی نگهدارد به صرفه تر است.

وی افزود : نظارت دولت به مالیات بر ارزش افزوده  قدم بزرگی برای اصناف است به طور مثال فردی یک دست غذا میگیرد باید ۹ درصد هم مالیات بر ارزش افزوده پرداخت کند این مالیات بر ارزش افزوده معضلی است که اکثر مشتریان ناراضی هستند و پرداخت آن را بر عهده رستوران می دانند وهمین موضوع همواره موجب درگیری میان چلوکبابی ها و رستوران ها با مشتریان مراجعه کننده است‌ اگر مشکلات ایجاد شده از سوی مالیات بر ارزش افزوده حل شود نرخ ها ریزش پیدا میکند و موجب اسودگی خاطر خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: در طول سال ۱۴۰۱ ،هشت بار نرخ غذا ها تغییر کرده، این اتفاق بی سابقه است و عامل این اتفاق تغییر قیمت مواد اولیه می باشد،درصورتی که حقوق کارکنان را در ابتدای سال مشخص می کنند و تا پایان سال همان مقدار باقی میماند وبا وجود گرانی های ایجاد شده هم درصدی برحقوق این کارکنان اضافه نخواهد شد اما نوسانات نرخ  غذا ها سرسام آور و متغییر است و بسیاری از چلوکبابی ها و رستوران ها باتوجه به این وضعیت دچار ورشکستگی شده اند.

مرادی تاکید کرد : نرخ جدید غذا ها هنوز مصوب نشده و گوشت گوساله به تازگی ۱۰هزار تومان افزایش قیمت داشته و دوباره باید نرخ گذاری شود ،این نوسانات قیمت مواد اولیه مشکلات بزرگی از لحاظ اقتصادی به چلوکبابی ها  و رستوران ها وارد کرده است و مراکز نرخ گذاری تنها کمکی که میتوانند بکنند مالیات بر ارزش افزوده را  کنترل کنند، ۸۰ درصد از رستوران ها و تالارهای پذیرایی مالیات بر ارزش افزوده از مشتری نمی گیرند وخودشان پرداخت می کنند،اگربه مشتری بگوییم که مالیات غذا را پرداخت کند موجب نارضایتی و ریزش مشتری خواهد شد، صورتی که باید مشتری ها این مالیات را پرداخت کنند . 

منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار